Quantcast

AXN HD odstartoval na satelitu Measat 3

| redakce | tiskobrázek k článku: AXN HD odstartoval na satelitu Measat 3

Společnost Globecast, přední poskytovatel telekomunikačních služeb, zahájila k 1. březnu 2009 satelitní distribuci programu AXN HD v Asii. Program je šířen na základě dohody se společností SPE Networks Asia (SPENA) a Measat Satellite Systems Sdn Bhd (Measat).

Globecast přebírá signál AXN HD ze sídla SPENA v Singapuru a je dopraven pomocí optických sítí na uplink Globecast prostřednictvím malajského satelitu Measat. Program je zpočátku šířen na DVB-S/MPEG-4 platformě. V budoucnu se přesune do DVB-S2/MPEG-4. Program AXN HD je šířen na družici Measat 3 (91,5°E), na kmitočtu 3,920 GHz, polarizace vertikální, SR 28000, FEC 7/8, DVB-S v kompresním formátu MPEG-4/HD a kryptován systémem Irdeto 2. Globální svazek transpondéru umožňuje příjem transpondéru i na Slovensku.

Program AXN HD odstartoval nejprve ve Španělsku v závěru roku 2008. Stanice vysílá 24 hodiny denně a přináší seriály, filmy, adventure, reality show a lifestylové sportovní pořady.

Globecast dříve se satelitním operátorem MEASAT podepsal dohodu ohledně distribuce stanic The History Channel HD a National Geographic Channel HD a také distribuce SD verzí. Oba programy se také vysílají přes družici Measat 3 (91,5°E).





Reklama




Vybrané články