Quantcast

Změna v kódování ORF přeci jen s problémy

| redakce | tiskobrázek k článku: Změna v kódování ORF přeci jen s problémy

Rakouská veřejnoprávní ORF přiznala, že přeci jenom došlo k menším problémům při změně kódování satelitního signálu programů ORF, ATV, Puls4 a Austria 9, ke kterému došlo v pondělí v tomto týdnu. Podle ORF jde o softwarovou chybu v některých satelitních přijímačích.

ORF musí své satelitní programy ORF1, ORF2 a HD verzi prvního programu ORF1 HD kódovat z důvodu omezení vysílacích práv k pořadům, které vysílá. Povinností ORF je aktualizovat systém podmíněného přístupu CryptoWorks firmy Irdeto.

"Dne 16. března byl přes satelit distribuován nový klíč. Servisní oddělení ORF naznačuje, že některé přijímače v důsledku chyby v software takovou změnu v kódování neumí zpracovat," uvádí k problémům ORF.

Pokud má zákazník s dekódováním zmíněných programů problémy, měl by aktualizovat firmware přijímače. Podrobné informace o řešení přinášejí stránky www.digital.orf.at.

Programy ORF a komerční stanice ATV, Austria 9 a Puls 4 se vysílají přes satelity Astra (19,2°E) v systémech Betacrypt + Nagravision 3, NDS Videoguard (pro zákazníky Premiere v Rakousku) a CryptoWorks a Irdeto pro majitele karet ORF. Změna v kódování vyřadila pirátský příjem satelitního signálu ORF v tzv. EMU.





Reklama




Vybrané články