Quantcast

STV má schválený rozpočet. Trojka zůstává

| redakce | tisk

Rada Slovenské televize na dnešním zasedání schválila a programový koncept veřejnoprávní televize pro tento rok. Sportovní kanál Trojka (STV3) zůstává. Po třech měsících STV končí v rozpočtovém provizóriu. Náklady STV budou podle rozpočtu 82 milionů euro, výnosy jen v objemu 76 milionů euro.

Do částky není zahrnuta kompenzace za nižší příjem z prodeje reklamy a úlevy na úhradách za vysílání ve výšce přibližně 19,9 miliónů euro, píše SME.

Štefan Nižňanský, generální ředitel STV, má podle rady rozpočet do 30.6. zaktualizovat a to tak, aby příjmy a výdaje televize byly na konci tohoto roku vyrovnané.

Několik členů rady STV nesouhlasilo s plánem omezit vysílání některých programů a relací, zejména dokumentů. Sportovní okruh Trojka bude vysílat po celý rok. Pokud STV nedostane dotaci, vysílání bude od poloviny letošního roku omezené.

STV má mít na konci letošního roku 999 zaměstnanců. Letos se nepočítá s valorizací mezd a ani nebudou peníze na doškolování zaměstnanců. Televize nebude mít ani peníze na nákup přenosového vozu. Jedinou možností je nákup přes leasing. Rozpočet nepamatuje ani na digitalizaci. Upozorňuje SME.





Reklama




Vybrané články