Quantcast

ČT stáhla z vysílání předvolební klip Národní strany

| redakce | tisk

Česká televize (ČT se rozhodla okamžitě stáhnout z vysílání předvolební klip Národní strany, ve kterém se hovoří o konečném řešení cikánské otázky, parazitování či černém rasismu.

"Poté, co jsem se osobně seznámil s projekcí volebního spotu Národní strany, rozhodl jsem se dát příkaz k okamžitému zastavení vysílání tohoto spotu na obrazovce České televize. Činím toto rozhodnutí na vlastní odpovědnost. Původně jsme hodlali přispět k zastavení vysílání trestním oznámením, ale k tomu by nemuselo dojít s potřebnou rychlostí. Národní strana má možnost dodat náhradní spot s nerasistickým obsahem," uvedl ve stém stanovisku ke stažení klipu Jiří Janeček, generální ředitel České televize.

"O svém rozhodnutí budu informovat předsedu Rady České televize a Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Jsem připraven na kritiku tohoto rozhodnutí a věřím, že se mi jej podaří obhájit. Jestliže nikoliv, jsem připraven nést následky. Česká televize se nemůže jakýmkoliv způsobem podílet na rasismu a xenofobii," dodává šéf ČT Janeček.

Předvolební spoty k volbám do Evropského parlamentu začala dnes vysílat Česká televize. První blok spotů odvysílala ve 13:30 hodin. Poprvé a naposled odvysílala kontroverzní klip Národní strany.





Reklama




Vybrané články