Quantcast

Změny ve vedení televize Z1

| redakce | tisk

Na základě plánovaných organizačních změn přechází Martin Mrnka z pozice generálního ředitele televize Z1 do dozorčí rady vlastníka licence, akciové společnosti První zpravodajská. Zároveň na nejbližší valné hromadě opustí svoji pozici člena představenstva. Novým generálním ředitelem a členem představenstva se stává Zdeněk Šámal.

Martinovi Mrnkovi patří velké poděkování za pětileté období, kdy na projektu zpravodajsko-publicistické televize pracoval. Byl hlavní postavou týmu, kterému se podařilo získat licenci ve složitém a dlouhém licenčním řízení a zároveň ve velmi krátkém období televizi rozjet a rok aktivně řídit. Tím významně napomohl příchodu digitalizace do České republiky,“ prohlásil Dušan Palcr ze skupiny J&T.

Příchod zkušeného a respektovaného novináře a manažera Zdeňka Šámala má za cíl posunout televizi zase o další krok vpřed. I s přihlédnutím k probíhající ekonomické krizi jsou hlavní úkoly převážně ekonomického charakteru. Cílem je dosáhnout co nejvyšší efektivnosti vložených prostředků při zachování kvality vysílání,“ dodal Dušan Palcr.

Zdeněk Šámal (43) působil v devadesátých letech mimo jiné čtyři roky jako televizní zpravodaj v Rusku, v roce 2001 spoluvytvářel na Slovensku zpravodajský kanál TA3. Později, už jako ředitel zpravodajství ČT, zakládal zpravodajskou stanici ČT24 a v době jeho funkce vznikl i sportovní kanál ČT4. Do Z1 přechází z funkce šéfredaktora internetového zpravodajství televize NOVA.

zdroj: PR J&T





Reklama




Vybrané články