Quantcast

Radio Swiss Jazz nově v balíku TechniSat

| Tisk

logoV rozhlasovém placeném balíku programů TechniRadio německé firmy TechniSat se objevilo švýcarské kulturní a jazzradio "Radio Swiss Jazz". Stanice nabízí moderovaný kulturní program SRG SSR idée suisse bez jakýchkoliv reklam. "Radio Swiss Jazz" nahradilo původní program "Jazz Radio Berlin", které ukončilo vysílání nejenom v paketu TechniRadio na Astře ale také na satelitu Hot Bird 6 (13°E).

Radio Swiss Jazz bylo možné doposud přijímat v módu MPEG-2 jen ze satelitu Hot Bird 13°E, na kmitočtu 12,399 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4 nekódovaně v rámci balíku programů SRG SSR.

Parametry programu Radio Swiss Jazz ze satelitu Astra 19,2°E:

Satelit: ASTRA 19,2°E
Označení programu: Radio Swiss Jazz
Frekvence: 12670 V
SR: 22000
FEC: 5/6
Internetové stránky: www.radioswissjazz.ch .
Kódování: Conax



Program Radio Swiss Jazz se vysílá na satelitu Astra 19,2°E v rámci placeného balíku programů TechniRadio. Příjem je možný jen s přístupovou kartu TechniRadio, kterou získají všichni noví majitelé set top boxů Technisat typů Digit MF4-S a Digit XPS. Jedná se o přijímače se zabudovaným dekodérem Conax.

Ostatní zájemci z České republiky a ze Slovenska si mohou kartu TechniRadio pořídit samostatně. Prodej karet zajišťují někteří prodejci se satelitní a anténní technikou. Pro příjem pak divák vedle karty potřebuje přijímač se zabudovaným dekodérem Conax nebo receiver se slotem (sloty) standardu Common Interface, do kterého se vloží externí modul Conax.

Balík programů TechniRadio aktuálně obsahuje 17 rozhlasových programů především od Star*Sat (Star*Sat Country, Star*Sat Gold, Star*Sat Easyti, Star*Sat Melodie, Star*Sat Hit-Expres a Star*Sat Klassik) a RadioRopa (RadioRopa Hürbuch a RadioRopa Berlin). V nabídce jsou dále program od dalších broadcasterů: Radio Swiss Jazz, JazzTime, Radio Caroline, Wilantis - Das Wissen Radio, Kinderradio 1 - Radijo, Euroklassik 1, Radio Viola, Radio Swiss Classic a Motor FM.

O Radiu Swiss Jazz:
Radio Swiss Jazz je jazz radio DRG SSR idée suisse. Program je financován z koncesionářských poplatků a proto v programu není reklama. Co mohou posluchači Radia Swiss Jazz očekávat je od pondělí do pátku 24 hodiny hudba složená z jazzu, soulu a blues. Od 15 do 17 hodin vysílá denně tituly, které byly produkovány ve Švýcarsku nebo se týkají švýcarských muzikantů v zahraničí. Hudební archív stanice obsahuje přes 200.000 jazzových titulů, každý den posluchačům nabídne okolo 320 kousků.

redakce





Reklama




Vybrané články