Quantcast

ČT: Události s novou grafikou

| redakce | tisk

Česká televize (ČT) dnes po dvou letech představí novou podobu Událostí. Nová grafika hlavní zpravodajské relace veřejnoprávního vysílání se bude snažit více propojit klíčový zpravodajský pořad s kontinuálním vysíláním ČT24.

"Nesnažíme se poutat pozornost diváka, jak máme vyleštěné studio, ale snažíme se poutat na to, jaké informace poskytujeme," uvedli k záměru designéři Petr Štěpán a Martin Hejl.

ČT: Události s novou grafikou
▲ ČT: Události s novou grafikou

Diváky Událostí nečeká jenom nová grafika ale i studio. Moderátoři budou pomocí tabletu ovládat velkoplošnou projekční stěnu.

Nové studio vychází barevně ze zpravodajské ČT24 a Události dostaly červenomodrý kabát. Sportem se prolíná zelená linka, počasí podtrhuje světlemodrá a Události v kultuře jsou v černobílém ladění.

ČT: Události s novou grafikou
▲ ČT: Události s novou grafikou

Grafika jednotlivých studií se má doplňovat a vytvářet jednotný celek.

Inovaci čeká také znělka Událostí. Ta se bude rozebíhat v podobě zeměkoule, projde z červené na modrou barvu a skončí na průhledné. ČT chce tím říci, že chce být transparentní.

Novou grafiku pro ČT vytvořil Petr Štěpán ze studia Najbrt. Na znělkách spolupracoval režisér Tomáš Luňák a za hudbou stojí Karel Havlíček.

zdroj: ČT24, foto: ČT





Reklama




Vybrané články