Quantcast

Brexit: Vysílatelé začínají přesouvat licence z Velké Británie

| redakce | tisk

Odchod Spojeného království Velké Británie a Severního Irska z Evropské unie (EU) má dopad na mediální scénu. Společnosti Viacom International Media Networks (VIMN), 21st Century Fox a Viceland zahájily přesun vysílacích licencí z britských ostrovů.

VIMN získala licence v Nizozemí pro paket stanic pro Francii - MTV (France), MTV Hits (France), Paramount Channel (France), BET (France), Nickelodeon (France), Nickelodeon Junior (France) a Nickelodeon Teen (France).

21st Century Fox se rozhodla licencovat stanice National Geographic a Nat Geo Wild ve Španělsku a nizozemské jazykové verze programů Fox a National Geographic určené pro Flandry, nizozemsky hovořící část Belgie.

Viceland nyní využívá licence z Nizozemí pro své programy pro nizozemský a belgický trh.

V současné době se vysílá na celém území Evropské unie více než 750 programů s britskou licencí, což znamená, že jsou pod dozorem regulátora Ofcom, protože Británie je součástí jednotného trhu EU.

Společnosti Discovery, Disney, Modern Times Group (MTS), Turner Broadcasting, 21st Century Fox a Viacom jsou mezi poskytovateli kanálů s britskými licencemi, Řada z nich bude vysílat s licencí z jiného státu EU.

zdroj: BroadbandTVnews





Reklama




Vybrané články