Quantcast

O2 TV požádala o satelitní licence pro 4 kanály Orange Sport

| redakce | tisk

Exkluzivní sportovní kanály Orange Sport bude pro slovenského telekomunikačního operátora Orange provozovat česká společnost O2 TV s.r.o. Firma O2 TV již požádala českého regulátora médií RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání) o udělení vysílacích licencí.

Nové sportovní programy ponesou název Orange Sport, Orange Sport 2, Orange Sport 3 a Orange Sport 4. Stanou se součástí nabídky chystané satelitní platformy operátora Orange. Nové stanice se objeví i ve stávající IPTV nabídce Orange.

Operátor Orange doposud žádný televizní program neprovozoval. Obrátil se proto na českou společnost O2 TV, s.r.o., která má bohaté zkušenosti z provozu stanic O2 TV Sport na českém trhu.

Spolupráce Orange s O2 TV není překvapivá. O2 TV nedávno získala exkluzivní vysílací práva na kompletní Ligu mistrů UEFA nejenom pro Česko ale i pro Slovensko. U našich východních sousedů chce poskytnout sublicenci. Tu pravděpodobně získá Orange.

Ligu mistrů UEFA doposud na Slovensku vysílala Digi Slovakia prostřednictvím exkluzivních sportovních stanic Digi Sport 4 a Digi Sport 5. Jeden přenos týdně byl dostupný na veřejnoprávní televizi RTVS. Od nové sezóny se situace změní - nejžádanější fotbalová soutěž se přesune zcela na placené programy.

Digi Sporty doposud držely práva k nejatraktivnějším sportovním soutěžím. Tento stav je ale podle Digi Sportu dlouhodobě neudržitelný. "Domnievame sa, že tento stav, keď jeden operátor má dlhodobo exkluzívne kompletne všetko to najlepšie, čo v športe existuje, nie je dlhodobo udržateľný," uvedl webu Živé.sk manažer vývoje televizních služeb Telekomu Andrej Miklánek.

Ceny za sportovní práva stále rostou. To není dobrá zpráva pro vysílatele, kteří musejí investovat mnohem vyšší částky do sportovních přenosů, ale ani pro diváky. Všechny sportovní soutěže nebudou u jednoho provozovatele. Zájemci o některé sporty či ligy budou muset si zajistit předplatné služeb od více operátorů.





Reklama




Vybrané články