Quantcast

Rai bude rozdávat karty na TivúSat divákům bez signálu DTT

| redakce | tisk

Přechod na druhou generaci pozemního vysílání neprobíhá jenom v České republice ale i v dalších zemích. Zároveň se hledá řešení k dokrytí území oblastí, na které nebudou volné frekvence nebo se zkrátka nevyplatí budovat nové DVB-T2 dokrývače.

Takové řešení připravila italská veřejnoprávní Rai, která bude divákům rozdávat dekódovací kartu pro příjem bezplatné satelitní služby TivúSat. Na jednu bezplatnou kartu budou mít nárok všichni diváci, kteří se po roce 2022, tedy přechodu na DVB-T2/HEVC, ocitnou v nepokrytých zónách nebo se špatným signálem.

Je to výsledek dohody Rai s vládou o veřejné službě, která dává divákům garanci přijímat všechny programy Rai zdarma.

Ministerstvo pro ekonomický rozvoj chystá mapu míst, které nebudou pokryty vůbec nebo bude v oblasti nekvalitní signál pozemní televize. Ministerstvo očekává, že půjde především o oblast Alp a Dolomit a také ostrovů.

O přístupovou kartu TivúSat bude moci divák zažádat Rai buď on-line nebo i osobně ve všech krajských pobočkách Rai. Tu pak pošle zdarma přímo domů na dobírku (zákazník zaplatí jen náklady za poštovné, karta je zdarma). Jedna osoba bude mít nárok na jednu kartu.

Karta bude dodávána samostatně (tzv. unbundled) - tedy bez jakéhokoliv přijímacího zařízení či modulu. Divák si tedy bude muset pořídit přijímací zařízení podle vlastního výběru (například modul) a kartu pak spárovat on-line na stránkách podpory TivúSat.

S touto kartou budou mít diváci možnost přijímat všech 55 HD programů z nabídky TivúSat a přes 100 programů v SD. Tato karta ale divákům neumožní přijímat programy v Ultra HD rozlišení (4K).

zdroj: Eurosat + franck





Reklama




Vybrané články