Quantcast

Druhý DVB-T mux v Rakousku: Puls 4, 3sat a ORF Sport Plus

| Martin Vyleťal | tisk

Druhý rakouský DVB-T multiplex, který je označován jako MUX B, již zná částečně své obsazení. V novém muxu se objeví Puls 4, 3sat a ORF Sport Plus. Informuje o tom deník Der Standard.

Puls 4 je nový projekt německé mediální skupiny ProSiebenSat.1. Stanice vznikne transformací stávajícího vídeňského lokálního programu Puls TV. Stanice se již v létě objevila na satelitu Astra (19,2°E) a program nyní mohou přijímat domácnosti v celém Rakousku a také v celé Evropě v dosahu signálu satelitu Astra (19,2°E). 3sat je kulturní kanál a společný projekt ORF, ARD, ZDF a švýcarské SRG SSR. ORF Sport Plus je sportovní kanál veřejnoprávní ORF a střídá se s programem TW1.

MUX B bude spuštěn 26. října 2007 ve všech hlavních městech rakouských spolkových zemích. Bližší podrobnosti budou zveřejněny na páteční tiskové konferenci.

Řádné digitální pozemní vysílání (DVB-T) bylo v Rakousku zahájeno 26. října 2006. Diváci zatím mohou přijímat jeden multiplex s programy ORF1, ORF2 a ATV. Většina domácností při přechodu na digitální signály přechází na satelitní příjem, kde je větší nabídka programů především díky televizím z Německa.





Reklama




Vybrané články