Quantcast

SES Astra a NEO-SKY nabídnou internet ze satelitu

| Tisk

logoSlužba umožní stahovat soubory z internetu v rychlostech od 256 kbps do 768 kbps a bude zajímavá zvláště pro místa, kde není k dispozici připojení k ADSL.

Společnosti SES Astra, součást SES Global a NEO-SKY, širokopásmový operátor v Iberdrole, podepsaly kontrakt, který umožní širokopásmový internet ze satelitu. Nový přístup k internetu bude určen hlavně pro uživatele, kteří nemají možnosti připojení k ADSL. Rychlost stahování dat se bude pohybovat v rozmezí 256 kbps a 768 kbps. Zpětný kanál bude řešen prostřednictvím telefonní linky.

Vedle internetu si může španělský zákazník naladit více jak 130 nekódovaných televizních programů v digitálním přenosu z nejsledovanějšího satelitního systému Astra na pozici 19,2°E. Nabídka obsahuje široký okruh programů v několika jazycích (včetně španělštiny, angličtiny, francouzštiny, němčiny, italštiny a arabštiny), které přinášejí zpravodajství, sport, zábavu, ekonomicko-informační kanály, hudební a dětské programy. Více než 10% španělských domácností přijímá digitální programy právě ze satelitního systému Astra.

Nová nabídka z Astry je doplňkem k širokopásmovému internetu, který společnopst NEO-SKY uvedla na trh v roce 2002 pod značkou Satlynx (svůj podíl v této společnosti má i SES Global). Satlynx nabízí obousměrný internet ze satelitu pro malé a středně velké firmy. Rychlost dosahuje až 2Mbps.



O NEO-SKY
NEO-SKY je operátor širokopásmových telekomunikačních služeb z Iberdroly. Nabízí přístup k internetu, datům, hlasovým a video službám.

z TZ SES Astra





Reklama




Vybrané články