Quantcast

ČT24 od září po celých 24 hodin

| Tisk

logoČT24, zpravodajský kanál České televize, rozšíří začátkem příštího měsíce vysílání. Od 5.září 2005 bude vysílat po celý den i po celou noc. Vyplývá to z programového schématu ČT24, které bude platit od prvního zářijového týdne, tj. od 5.9.2005. Rozšíření vysílání ČT24 serveru parabola.cz. potvrdila Anna Freimanová z České televize.

"Dvacetčtyřka" doposud vysílala v pracovní dny od 5:59 do 24:00 hodin. O víkendech od 8:00 do půlnoci. Od září bude programové schéma rozšířeno o noční reprízy podvečerních a večerních zpravodajských a publicistických relací. V pondělí pět minut po půlnoci se bude na ČT24 vysílat repríza druhé části diskusního pořadu Otázky Václava Moravce. Také následujících 5 dnů v týdnu (úterý až sobota) bude ve stejnou dobu vyhrazen čas pro Václava Moravce - reprízu prestižního diskusního pořadu české redakce BBC - Interview s BBC, která je zařazena na 0:30 hodin.

Krátce po jedné hodině ranní se počítá v úterý až sobotu s reprízou pořadu Události, komentáře včetně Počasí a sportovní relace Branky, body, sekundy. Ve 2:05 se ve stejné dny bude vysílat regionální zpravodajství Večerník z Čech, o hodinu později JM Večerník a o další půlhodinu Report z Ostravy. Od úterý do soboty se krátce po páté hodině opět odvysílá další regionální relace - Regiony ČT24 a půlhodinu přes šestou je naplánována repríza diskusního pořadu Před půlnocí.

V sobotu a v neděli se bude krátce po šesté vysílat repríza sportovního dokumentu, o 30 minut později Zpravodajský archív. Podrobný vysílací plán ČT24 platný od 9/2005 najdete v sekci UPLOAD.



ČT24 je zpravodajským kanálem České televize a nechybí všude tam, kde se něco děje. Připomeňme některé z významných událostí: oslavy 60.výročí konce druhé světové války, vítězství českých hokejistů, start raketoplánu Discovery, pohřeb ministra kultury Pavla Dostála a další.

Kanál ČT24 zahájil vysílání 2.května 2005 ve 13:00 hodin prostřednictvím kabelových sítí (včetně UPC a Karneval - t.č. jen v rámci promo kanálu ve výřezu obrazovky) a satelitu Eurobird-1 v paketu Czech Link a od 1.6. oficiálně v UPC Direct na družici Astra 19,2 st. východně. Vysílání ČT24 je možné "naladit" i na internetu a to na portálu www.ct24.cz , kde je program k dispozici ve formátech Windows Media a Real Player. Program ČT24 je možné na internetu přijímat i jako rádio, tj. pouze samostatné zvukové stopy opět ve formátech WindowsMedia a RealMedia. Od 17.6.2005 je program ČT24 vysílán i v rámci DVB-T experimentu společnosti Czech Digital Group na území Prahy a části středních Čech na 46.kanále (674 MHz).

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články