Quantcast

Cinemax může vysílat 24 hodin denně

| Tisk

logoFilmový klubový kanál Cinemax může vysílat po celý den a po celou noc. Vyplývá to z posledního 16.zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), která vydala provozovateli HBO Česká republika, spol. s r.o. souhlas ke změně časového rozsahu vysílání programu Cinemax na 24 hodiny denně.

Filmový kanál Cinemax, který v České republice a na Slovensku oficiálně odstartoval v polovině května letošního roku, zatím vysílá v pracovní dny od 8:00 do cca druhé hodiny ranní. O víkendu vysílá po celý den i po celou noc. Sesterský filmový kanál HBO v české mutaci vysílá po celých 24 hodiny denně, HBO2, druhý program HBO, vysílá od 10:00 do 2:00 hodiny, o víkendu vysílá stejně jako Cinemax - po celý den i po celou noc. Všechny 3 filmové kanály HBO, HBO2 a Cinemax jsou součástí pay-tv UPC Direct na satelitu Astra 19,2°E.

Rozhodnutí Rady ohledně žádosti provozovatele Cinemaxu ohledně 24 hodinového vysílání ovlivní vysílání nejenom v České republice, na Slovensku ale i v Maďarsku, Polsku, Rumunsku a Bulharsku. Tedy ve všech šesti zemích, na kterých působí stanice Cinemax. Program tohoto kanálu najdete v sekci PROGRAM.



Na posledním zasedání RRTV dále udělila HBO Česká republika, spol. s r.o. souhlas ke změně časového rozsahu vysílání programu HBO určeného pro Chorvatsko a Slovinsko. Od pondělí do pátku bude vysílat 16 hodin denně, o víkendech 18 hodin denně. Tato programová verze HBO se vysílá i v rámci DTH pay-tv platformy SEEmore SAT channel na družici Hot Bird 6, 13°E, na kmit. 12,520 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4. Signál je zakódován systémem Viaccess PC 2.5.

Dále Rada vydala souhlas provozovateli HBO Pay TV, s.r.o. ke změně časového rozsahu vysílání programu HBO určeného pro Bulharsko, Rumunsko a Moldávii. Tato mutace bude vysílat 24 hodin denně po celý týden. Program je součástí rumunské pay-tv Focus Sat, RCS Digi TV a bulharské Bulsatcom.

redakce





Reklama




Vybrané články