Quantcast

MTV2 Pop skončil, nyní je tu Nickelodeon

| Tisk

A je to tu. Na satelitu Astra a v německých kabelových sítích ukončila vysílání další hudební televizní stanice - MTV2 Pop Channel. Na kmitočtech této televize se objevilo promo nového dětského kanálu Nickelodeon Germany, který zahájí řádné vysílání zítra, tj. 12.9.2005.

Stanice MTV2 Pop Channel zahájila vysílání dne 1.5.2001 v analogovém přenosu na satelitu Astra, na pozici 19,2°E a v německých kabelových sítích nahradila původní méně populární hudební televizi VH-1 Germany. MTV2 Pop Channel se zpočátku soustředila na taneční hudbu bez moderovaného programu, čímž si zajistila u diváků velký ohlas a úspěch. Volné vysílání v digitálním přenosu bylo zahájeno až 11.12.2002, kdy byly vyřešeny problémy s volným vysíláním na satelitu Astra.

V loňském roce koncern Viacom převzal konkurenční hudební televize VIVA a VIVA PLUS a od od té doby se spekulovalo o tom, kolik stanic bude Viacom do budoucna provozovat. Podle expertů dojde k ukončení některého ze 4 hudebních stanic MTV/VIVA. Nejvíce se hovořilo o VIVA PLUS, která už několikrát změnila hudební formát. Možná si diváci vzpomenou na první vysílání VIVA II, které připomínalo dnešní vysílání VH1 a VH1 Classic. Poté se z VIVA ZWEI stala stanice pro rockovou muziku. V další fázi vývoje došlo k překlopení stanice do podoby "hudební zpravodajské stanice". Nevhodně zvolená grafika, příliš mnoho RNB, hip hopu a dalších stylů ukázalo, že ani tento formát nemá příliš velký ohlas u diváků. Pod názvek VIVA PLUS se dočkala televize dalšího "relaunchu" do interaktivní hudební stanice s večerním programem pro náročného diváka.

Nickedeon na německém trhu působil již v 90.letech minulého století - přesněji v letech 1995 až 1998, kdy působil jako nekódovaný kanál pro děti. Bohužel, stanice vznikla příliš brzo nebo příliš pozdě. Na trhu nezískala dostatečný ohlas a z ekonomických důvodů bylo vysílání na německém trhu ukončeno. O obnovení kanálu Nickelodeon se hovořilo již v minulých letech - v souvislosti s možným startem v placené digitální televizi Premiere a v digitálních nabídkách kabelových operátorů. Novou šanci má Nickelodeon po převzetí kanálů VIVA Viacomem. Navíc bude mít od počátku zajištěné pokrytí a dostupnost programu. Navíc ukončení MTV2 Pop Channel přichází takřka přesně rok po skončení konkurenční stanice Onyx TV (15.9.2004). Na německém trhu začíná fungovat společnost Deluxe Television, která k 1.4.2005 spustila první program Deluxe Music, který je cílen na diváky ve věku od 30 do 55 let. Ještě v letošním roce se mají objevit další dva program Deluxe Nova (DJ sety) a Deluxe Classic (vážná hudba).



A jaký bude Nickelodeon? Stanice má podle Viacomu přinášet kvalitní dětské programy a má přispět ke konkurenci v oblasti televizních stanic pro děti na německém trhu. Nickelodeon přinese úspěšné programy pro předškoláky a teenagery. Večerní program stanice bude věnován seriálům pro diváky starší 14 let.

Technické parametry vysílání stanice Nickelodeon Germany: Astra 19,2°E - analog: 11,421 GHz, pol. H, zvuk na párové podnosné 7,02+7,20 MHz; digitál: freq. 12,226 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, VPID 513, APID 661. Signál není a nebude kódován.

redakce





Reklama




Vybrané články