Quantcast

V kabelu UPC a satelitní UPC Direct odstartoval kanál Sport1

| Tisk

logoSpolečnost UPC Česká republika, a. s. (dále jen UPC nebo společnost) oznamuje, že počínaje dnešním dnem ve 12:00 hodin zařazuje do vysílání své kabelové televize a do vysílání své digitální satelitní televize UPC Direct novou televizní stanici Sport1. Programová nabídka nového televizního kanálu je atraktivní především pro příznivce fotbalu. Sport 1 zprostředkuje svým divákům např. přenosy z UEFA Champions League a Barclay Premier League a přímé přenosy italské, německé a fotbalové ligy. Přejímá také pořady Chelsea TV a Manchester United TV, takže čeští diváci budou mít možnost mnohem častěji vídat populárního brankáře národního týmu a FC Chelsea Petra Čecha. Z ostatních sportů půjde např. o box.

Václav Bartoň, generální ředitel UPC, u příležitosti zahájení vysílání Sport1 konstatuje, že: „pro naše sportovní fanoušky to bude znamenat skutečný zážitek. Programová nabídka je sestavena především z těch fotbalových lig, které jsou v ČR nejpopulárnější a Sport1 nabízí moderní TV program , na který se naši diváci opravdu budou chtít dívat! Přenosy utkání budou samozřejmě komentovat domácí komentátoři.“ Václav Bartoň dále dodává: „Kabelová televize UPC se tímto počinem stala zcela bezkonkurenční co do šíře a kvality sportovní nabídky. Vedle Sport1 dále nabízí Eurosport 1 a Eurosport 2 a Galaxii sport a vybrat si může skutečně každý.

TV stanice Sport1 vysílá sedm dní v týdnu, 24 hodin denně. Půjde o úplnou českou zvukovou verzi, která ovšem bude po určitou dobu postupně nabíhat. Provozovatelem Sport1 je společnost SPORT1 Tv se sídlem v Budapešti (Maďarsko). V kabelové televizi UPC je Sport1 zařazen do nabídky Klasik. Aktuálně je šířen pouze v pražské, brněnské, ostravské. královehradecké a liberecké síti. Do svých ostatních kabelových sítí bude UPC zařazovat Sport1 během následujících dnů. V satelitní platformě UPC Direct je program zařazen do základní nabídky "Rodina".



František Malina
ředitel PR a tiskový mluvčí
UPC Česká republika
9.1.2006

Poznámka redakce: Technické parametry pro jednodušší nastavení příjmu stanice Sport1 z paketu UPC Direct: Astra 19,2°E, kmitočet 12,382 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4, SID 20316, VPID 151, APID 162. Je to pozice po dříve vysílané stanici MTV Europe, která se nyní šíří na kmitočtu 11,973 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4.





Reklama




Vybrané články