Quantcast

Srbská Total TV chce spolupracovat s ITV Partner

| Tisk

Přední srbský kabelový operátor SBB, provozovatel srbské DTH platformy Total TV, zahájil jednání s operátorem bulharské placené televize ITV Partner, který vysílá svůj programový balík ze stejného satelitu - Eutelsat W2 (16 st. východně).

Cílem jednání je použití simulcryptu u některých programů paketů Total TV a ITV Partner. Srbská platforma Total TV, která po oficiálním zahájení provozu bude používat systémem NDS Videoguard, by v rámci simulcryptu zapojila u některých stanic systém Cryptoworks a naopak bulharský operátor ITV Partner by simulcrypt Cryptoworks-Conax doplnil o systém NDS Videoguard.

Simulcrypt je technické řešení, které umožňuje operátorům za zlomek ceny oproti nové distribuci programů přinést abonentům další programy a služby zapojením dalšího kódovacího systému u již vysílaných programů v jiných paketech. Znamená to, že abonenti ITV Partner se při využití simulcryptu dočkají dalších programů jako Viasat History, Viasat Explorer, TV1000 a dále BBC Prime či National Geographic Channel, které jsou již součástí Total TV. Bulharský operátor ITV Partner může zákazníkům Total TV nabídnout Cartoon Network Central Europe, Animal Planet, VH-1, Hallmark a také panevropský sportovní kanál Eurosport.

Spolupráce Total TV a ITV Partner může být i v oblasti distribuce porno kanálů. ITV Partner nedávno začal testovat distribuci Free-X-TV místo dříve vysílaného programu Hustler TV. Free-X-TV má ve své nabídce i Total TV.

Pokud jednání a případné technické testy Total TV a ITV Partner budou úspěšná, mohou se abonenti těchto platforem dočkat dalších nových programů. ITV Partner používá na družici Eutelsat W2 již 3 transpondéry (freq. 11,014 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 2/3, 11,513 GHz, pol. V, SR 28800, FEC 7/8 a 11,596 GHz, pol. V, SR 28800, FEC 7/8). Total TV si objednal u Eutelsatu dva transpondéry o celkové šířce 72 MHz. Na stejné družici aktuálně vysílá na kmit. 10,972 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 2/3 a také 11,554 GHz, pol. V, SR 30000, FEC 7/8.



Simulcrypt je běžně využíván u řady evropských platforem. Simulcrypt nasadila např. polská pay-tv Cyfra+ u některých programů (Reality TV, CNBC Europe, Xtra Music), aby umožnila příjem stanic abonentům francouzské platformy TPS (Viaccess PC 2.x). Simulcrypt byl v loňském roce uplatněn i u středoevropské platformy UPC Direct (Astra 19,2°E, CA Cryptoworks), kde jsou některé stanice (Reality TV, Extreme Sports Channel, Club, BBC Prime) kódovány i systémy Irdeto2 a Seca Mediaguard2 pro zákazníky Canal+ Nederland. Tato platforma naopak našim divákům dodává signál kanálu Eurosport. Simulcrypt v největší míře využívá balík MTV Networks na satelitu Astra 19,2°E.

podle kingsatonline.com

redakce





Reklama




Vybrané články