Quantcast

UPC si objednala pátý transpondér na Astře

| Tisk

logoPočet digitálních satelitů společnosti ASTRA v domácnostech ve střední a východní Evropě vzrostl o 25 %

Společnost SES ASTRA, člen skupiny SES GLOBAL (kótovaná na burzách Euronext Paris a v Lucemburku pod titulem SESG), dnes oznámila podpis další dohody o poskytování kapacit se společností UPC Direct, která je klíčovým provozovatelem DTH (Direct-to-Home) vysílání ve středoevropském a východoevropském regionu. Dohoda poskytuje společnosti UPC Direct pátý digitální transpondér společnosti ASTRA na hlavní orbitální pozici 19,2° východní délky. Společnost UPC Direct využije tuto kapacitu k poskytování služeb domácnostem vybavených satelity ve střední a východní Evropě prostřednictvím svých programových nabídek a balíčků.

Společnost SES ASTRA v uplynulém roce významně navýšila svoje pokrytí domácností ve střední a východní Evropě pro příjem digitálního vysílání prostřednictvím satelitů. Na konci roku 2005 společnost ASTRA dosáhla podílu 1,3 milionu domácností vybavených digitálními satelity v České republice, Chorvatsku, Maďarsku, Polsku, Slovinsku a Slovenské republice, což v porovnání s předchozím rokem znamenalo nárůst o 300 000 domácností. Díky tomuto nárůstu přijímá v současnosti sedm z deseti domácností vybavených digitálními satelity v regionu kanály společnosti ASTRA, přičemž u 41 % ze všech domácností vybavených satelitem ASTRA v regionu se jedná o digïtální vysílání, proti 31 % v loňském roce.

Naše nová obchodní dohoda se společností UPC Direct nadále posiluje náš důležitý a dlouhodobý obchodní vztah”, řekl Alexander Oudendijk, obchodní ředitel společnosti SES ASTRA. „Je také důkazem rostoucí přitažlivosti našich satelitů pro provozovatele programů a zákazníky ve střední a východní Evropě a jen podtrhuje dynamický růst, který ASTRA v tomto regionu zažívá.

Toto rozšíření umožňuje další rozvoj bohatého obsahu a řady našich kvalitních digitálních služeb v tomto regionu a tím zachová vedoucí postavení společnosti UPC Direct”, dodal Balazs Sranko, generální ředitel společnosti UPC Direct Central and Eastern Europe.

O společnosti SES ASTRA



Satelitní systém ASTRA představuje přední DTH satelitní systém v Evropě. Poskytuje své služby asi 103 milionům domácnostem, které přijímají DTH nebo kabelové vysílání. V současné době má ASTRA 13 satelitů, které přenášejí více než 1600 analogových a digitálních televizních a rozhlasových kanálů a další multimediální a internetové služby. Pro DTH služby má ASTRA dvě hlavní orbitální pozice – 19,2° a 28,2° východní délky. Z orbitální pozice 23,5° východní délky jsou poskytovány profesionální služby, jako jsou Direct-to-Cable (DTC), satelitní zpravodajství (SNG) a občasné použití (Occasional Use).

Společnost SES ASTRA je členem skupiny SES GLOBAL (kótovaná na burzách cenných papíru Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG). SES GLOBAL je výlučným vlastníkem tří předních provozovatelů satelitu - SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v USA a satelitů New Skies Satelites ve zbývajících částech světa. Společnost také vlastní strategické podíly ve společnosti AsiaSat v Asii, ve společnostech Star One v Latinské Americe a SES Sirius v Evropě. Společnost Americom Government Services poskytuje špičková řešení v oblasti satelitní komunikace prostřednictvím své flotily 43 satelitů po celém světě. Další informace o společnosti SES GLOBAL naleznete na: www.ses-global.com .

SES Astra





Reklama




Vybrané články