Quantcast

Televizi NOE lze od 1. června sledovat na internetu

| Tisk

logoDigitální satelitní televize NOE je od 1.6. ještě více blíž lidem, kteří dosud neměli možnost její program sledovat prostřednictvím satelitu nebo kabelové televize. S využitím vysokorychlostního internetu lze vysílání sledovat přímo na monitoru počítače.

Uživatel si může přímo na www.tvnoe.cz vybrat ze čtyř datových toků. Kvalita zvuku a obrazu i velikost obrazovky je závislá na objemu přenášených dat. Při spuštění velikosti přenosu 32 kbps nabízí srozumitelný zvuk a malou velikost obrazovky s úhlopříčkou 8 cm. Rozlišení kontur obrazu je spíše horší. Přenos dat o objemu 128 kbps se zvuk i obraz výrazně zlepšuje. Úhlopříčka virtuální obrazovky je 14 cm. Více čitelné jsou také titulky. Přenos dat o objemu 360 kbps a větší než 720 kbps nabízí ještě kvalitnější obraz.



Satelitní přenos sledovaný v televizi však internet plně nahradit neumožní. U sledování TV NOE na internetu je třeba brát v úvahu způsob připojení, který domácnost užívá. Při omezeném toku dat, který operátor uživateli měsíčně poskytuje, sledování televize data vyčerpá a rychlost přenosu bude uživateli výrazně snížena. Kdo platí operátorům za přenesený objem dat, mohl by se dočkat vysokého účtu za telekomunikační služby.

Mgr. Pavel Siuda
Public Relations Servis
TV NOE





Reklama




Vybrané články