Quantcast

Topfield TF6000 PVR - set top box s WiFi (1.)

| Tisk

logo Na našem trhu se v poslední době objevil další dvoutunerový přijímač od korejské firmy Topfield. Jedná se o vlajkovou loď firmy Topfield high endový přijímač TF6000 PVR. Do přijímače je možné vestavět pevný disk o velikosti až 300 GB. Přijímač má k dispozici jako jeden z prvních na trhu bezdrátové WIFI připojení. Součástí balení je WI-FI anténa a jako bonus dostáváte USB flash disk 128 MB.

Popis přijímače

Na předním panelu se nachází kromě alfanumerického displeje základní tlačítka pro obsluhu přijímače. Pod odklopným víčkem nalézáme dva CI sloty. Na zadním panelu se nachází dvě dvojice F konektorů (vstup a výstup pro dva tunery), dva konektory SCART (video + TV), koaxiální S/PDIF konektor, RS 232 konektor, dva audio cinch výstupní konektory, jeden cinch video výstupu a USB 2.0 konektor. Navíc je zde konektor S-video, sada YUV konektorů a místo pro připojení WLAN antény. Přijímač nemá RF modulátor.

Menu přijímače

Menu přijímače zatím není k dispozici v češtině. Uživatel má však k dispozici alespoň slovenštinu. Podpora češtiny se plánuje v některém následujícím firmwaru. Obdobně to bylo i u předchozí řady přijímačů TF5010/5510, kterou jsem již na stánkách paraboly představil.

Barevné podání menu na mě vůbec nezapůsobilo, čekal jsem grafiku jako u Topfieldu TF5510 PVR. Zde je většina oken barevně „chudá“. Ale je to jenom otázka zvyku. Jistě se mnou budete souhlasit, že to není tak důležité, jako chování a funkce samotného přijímače.

První nabídkou v menu je na nabídka „System setting“. Zde se nachází údaje o nastaveném čase a pásmu, dětská pojistka, nastavení jazyka menu, zvukového doprovodu a titulků (ty se dají vypnout). Můžeme zde také nastavit různé typy výstupního videosignálu a to RGB, CVBS a YUV. Samozřejmostí je nastavení normy 4:3 nebo 16:9. Je zde možné také nastavit průhlednost menu, dobu trvání informační lišty a dokonce i její umístění. V tomto menu můžete aktivovat či deaktivovat funkci timeshift.

Následující nabídka je „Timer setting“. Zde si můžete naplánovat, které pořady budou zaznamenané na HDD, standardní délka nahrávky pro okamžité nahrávání je dvě hodiny, to lze samozřejmě změnit. Minimální doba nahrávky je u Topfieldu jedna minuta. Při plánování se nastavuje počáteční čas nahrávání a pak délka nahrávaného pořadu.

Třetí nabídkou je „File list“. Zde se můžeme podívat jaké záznamy máme na HDD a provádět jejich správu.



Důležitou nabídkou v menu je „Installation“. Zde můžeme vyhledávat nové programy, k dispozici je 76 předvolených satelitních pozic (další pozice lze přidat přes editor). Přijímač podporuje Diseq 1.0 a 1.2 a má i funkci USALS. Ukazatel síly signálu je proužkový a i v procentech. Nachází se zde i možnost přenosu programu a dat do jiného přijímače a také možnost upgradu přes satelit. Klíčovou nabídkou pro bezdrátové připojení je „WLAN Setting“, kde se provádí konfigurace tohoto způsobu připojení.

Další nabídkou v menu je „Organizing Channels/Favorites“. Zde máme možnost editovat seznam kanálů. Velmi povedené, mazání kanálů je rychlé jako i jejich přesun, kanály lze označit do bloků se kterými můžeme manipulovat. Dále je zde možné přejmenovat názvy stanic, setřídění kanálů, uzamčení či přeskakování některých kanálů. Jsou zde čtyři předvolené favoritní skupiny News, Movie, Music a Sports a další lze přidávat. Muže jich být celkem 30.

Poslední nabídkou v menu je „Information“. V této nabídce najdeme informace o použitém hardwaru a firmwaru, kalendář, přistup k CI modulům a tři hry.

pokračování příště

Ing. Martin Švehlík





Reklama




Vybrané články