Quantcast

Časopis SAT Kurier se stává měsíčníkem

| Tisk

Prestižní polský časopis SAT Kurier, který je věnován problematice satelitního vysílání a příjmu, bude od začátku roku 2007 vycházet každý měsíc. Doposud byl vydáván jako dvouměsíčník. Během roku bude do distribuce dodáno 11 čísel (jedno z nich bude dvojčíslo).

Přechod ze systému dvouměsíční na měsíční periodicitu je výsledkem rozvoje polského trhu s digitálním vysíláním. Dvojměsíčník již nebyl schopen adekvátně reagovat na potřeby polského trhu. Příkladem jsou například přehledy digitálních programů, které jsou již po 2 až 3 týdnech neaktuální. Časopis SAT Kurier zároveň změní svůj subtitulek z "Magazín satelitní techniky" na "Magazín digitální televize".

V měsíčníku SAT Kurier bude více prostoru pro další přehledy stanic - rozhlasových, programů v C pásmu, HDTV kanálů a také polských platforem. Nebudou chybět ani rady a porovnávání zařízení. Populární rubrika "Koutek Hackera" bude přejmenována na "Systém kódování". Změní se také počet zpráviček, které je možné nalézt i na webu satkurier.pl.

Další novou rubrikou tištěného magazínu SAT Kurier bude "Nad dopisy čtenářů", ve které bude redakce odpovídat na dopisy čtenářů k problematice instalace antén, příjmu programů atd.



Vydavatel zároveň zvažuje možnost placeného přístupu k informacím na portálu satkurier.pl. Pokud dojde k realizaci , budou mít abonenti tištěné verze časopisu bezplatný přístup k webu satkurier.pl. SAT Kurier bude nadále na polském trhu prodáván za 8 zlotych, roční předplatné bude stát 99 zlotych, půlroční 55 zlotych. Tento polský časopis je populární i v Česku i na Slovensku. K dostání je i u některých prodejců se satelitní a anténní technikou.

Portál SAT Kurier vznikl v roce 1997 a je největším polským magazínem věnovaný oboru satelitní techniky. SAT Kurier doposud vycházel jako dvojměsíčník, od roku 2007 bude vydáván každý měsíc.

redakce





Reklama




Vybrané články