Quantcast

Paket TV Óčko/Top TV na satelitu Astra 3A navýšil symbol rate

| Tisk

logo České programy TV Óčko a Top TV vysílají na distribučním satelitu Astra 3A, tj. na pozici 23,5°E, od této chvíle s navýšeným symbol rate. Pro příjem těchto programů z této pozice je nutné programy znovu naskenovat. Všechny základní parametry jsou stejné - pouze symbol rate se změnil ze 4000 KSymb/s na 5600 KSymb/s.

Důvodem ke změně symbol rate stanic Óčka a Top TV je vstup dalšího programu do distribuční sítě. Od 6.ledna 2007 se bude z tohoto multiplexu vysílat stanice TV Edelweiss. Vysílání bude v německém jazyce a bude určeno zejména pro tyrolskou oblast.

Nové technické parametry příjmu stanic TV Óčko a Top TV:

satelit: Astra 3A (23,5°E)
kmitočet: 12,649 GHz
polarizace: horizontální
SR: 5600
FEC: 5/6
norma: DVB-S



Navýšený symbol rate se pozitivně projeví v příjmu na řadě satelitních set top boxech, kde byl doposud problém přijímat multiplex s relativně nízkou přenosovou rychlostí (4 MSyms/s).

Tento signál je v porovnání se signálem paketů CS LINK a SkyLink, které jsou také na této pozici, slabší a je určen jen pro distribuci pro kabelové a satelitní operátory. Pro DTH příjem je určen signál na satelitu Astra 1KR (19,2°E), na kmitočtu 10,832 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 5/6. Parametry příjmu se zde nezměnily.

redakce





Reklama




Vybrané články