Quantcast

TV JOJ a TA3 změní své majitele

| Tisk

logo Slovenské privátní televize JOJ a TA3 budou mít nové majitele. J&T MEDIA ENTERPRISES koupila TV JOJ, druhou největší komerční televizi na Slovensku. Novým majitelem TA3 je společnost GRAFOBAL GROUP, a.s. vyplývá to z kontraktů, které včera podepsali zástupci J&T MEDIA ENTERPRISES, a.s., GRAFOBAL GROUP a.s., a J&T FINA. Prakticky to znamená, že si firmy vymění televize.

"Televízia JOJ si vybudovala pevné postavenie na slovenskom mediálnom trhu a ukazuje sa ako veľmi dobre naštartovaný projekt. Chceme priniesť ďalšie impulzy, ktoré by jej mali priniesť zvýšenie dynamiky rozvoja a vybudovať silný mediálny dom. Žijeme v mediálnej dobe, hodnota médií stále rastie a preto je táto oblasť strategicky zaujímavá," uvedl k uzavření kontraktu Peter Korbačka, majitel J&T MEDIA ENTEPRISES a partner skupiny J&T.

"Vybudovaním televízie JOJ prakticky od základov sme urobili veľký kus práce, na ktorý sme hrdí. Získané skúsenosti chceme zúročiť v projekte televízie TA3. Našim zámerom je posilnenie pozície tejto spravodajskej televízie na mediálnom trhu," vysvětlil Pavel Horváth, zástupce GRAFOBAL GROUP, a.s.

logo "Televíziu TA3 naďalej považujeme za veľmi perspektívny projekt a som presvedčený, že jej význam bude naďalej rásť. Predaj televízie skupine GRAFOBAL GROUP je však súčasťou transakcie,“ komentoval prodaj TA3 Ivan Jakabovič, zakládající partner skupiny J&T.

J&T kupuje od Grafobalu kromě držitele licence - společnosti MAC TV, s.r.o. také prodejce reklamního času Mag Media s.r.o. a servisní společnost Slovenská produkčná, a.s., která pro JOJ vyrábí program.

Společnost GRAFOBAL GROUP, a.s. zároveň od J&T FINANCE GROUP, a.s. získala 100 procentní podíl ve společnosti CEN, s.r.o., která je provozovatelem zpravodajské TA3.

Obě transakce musí schválit slovenská Rada pro vysílání a retransmisi a tamní antimonopolní úřad.



Další informace:
Mediálně.sk: JOJ a TA3 - J&T a Grafobal si vymenili televízie .

redakce





Reklama




Vybrané články