Quantcast

Radiokomunikace spustily digitální dokrývač v Nemanicích

| Tisk

logo České radiokomunikace uvedly do zkušebního provozu digitální dokrývač vysílací sítě „A“ v Nemanicích.

Ačkoli je malá obec na česko-bavorské hranici vzdálena pouze dva kilometry od vysílače Vraní vrch, odkud pro Domažlicko od 1. listopadu experimentálně vysílá digitální multiplex „A“ Českých radiokomunikací, byli nemaničtí dosud odkázáni na analogový signál z televizního převáděče na kopci Haltrava. Digitální vysílání z Vraního vrchu se do Nemanic přes hřeben Haltravy nedostane a zdejší převáděč neumožňoval šířit digitální signál.

V úterý 13. března proběhla v Nemanicích instalace digitálního opakovače a předběžné kontrolní měření, při němž byla posouzena kvalita DVB-T signálu,“ řekl dnes Ing. Martin Roztočil, ředitel úseku vysílacích služeb společnosti RADIOKOMUNIKACE a.s. „Měření potvrdilo, že signál je v obci kvalitní. V současnosti provádíme další podrobná měření a pokud se provoz osvědčí, požádáme Český telekomunikační úřad o trvalou digitální licenci,“ doplnil Roztočil.

České radiokomunikace tak vyřešily největší oříšek zkušebního digitálního vysílání na Domažlicku. Obyvatelé Nemanic nyní mohou využít období zbývající do definitivního vypnutí analogového vysílání na Domažlicku k pozvolnému přechodu na digitální signál.

Digitální vysílání na Domažlicku zahrnuje televizní stanice ČT 1, ČT 2, ČT 24, ČT 4 Sport a veřejnoprávní rozhlasové okruhy ČRo 1 – Radiožurnál, ČRo 2 – Praha/ČRo 6, ČRo 3 – Vltava, ČRo 4 – Radio Wave, Rádio Česko, ČRo D-dur a ČRo Leonardo.



Zájemci o bližší informace o digitálním vysílání na Domažlicku mohou telefonovat na bezplatnou linku 844 900 001.

Jakub Bielecki
Madison PA





Reklama




Vybrané články