Quantcast

Sdělovací technika partnerem kampaně o digitalizaci TV

| Tisk

logo V dubnu začala „Informační a komunikační kampaň“ informující o přechodu na digitální televizní vysílání v regionu Domažlicko. Realizátorem kampaně je společnost Liberal Consulting, která zvítězila ve veřejné soutěži o přidělení veřejné zakázky vyhlášené Ministerstvem informatiky ČR.

Exklusivním odborným partnerem této kampaně je nakladatelství Sdělovací technika spol. s r. o.

Měsíčník Sdělovací technika začal vycházet v roce 1953, tedy v roce zahájení celostátního vysílání tehdy „monopolní“ Československé televize.

S existencí Sdělovací techniky spojila svoje kroky řada odborníků, kteří se podíleli na vývoji a realizaci televizního vysílání v Československu.

Nakladatelství Sdělovací technika je známým pořadatelem pravidelných konferencí „Milníky digitální televize“. Tato diskusní setkání odborníků mapují vývoj digitalizace v ČR od jeho počátků a jsou již více než 5 let synonymem „trnité“ cesty digitalizace v ČR.

Společnost Sdělovací technika v minulém roce koncipovala a pod záštitou MI ČR, MK ČR a ČTÚ realizovala spolu s BVV při příležitosti veletrhù INVEX–DIGITEX 2006 v Brně expozici "Vítejte v digitálním světě !“

Tuto expozici zaměřenou na digitalizaci elektronických médií navštívily stovky zájemců. Svoje programové nabídky zde prezentovaly nejen Česká televize, Nova a Prima, ale i zástupci nových poskytovatelů obsahu (óčko, Z1, Febio). Velkému zájmu se těšila zejména část expozice, která se zabývala infrastrukturou a technickými možnostmi přístupu k digitálnímu TV obsahu, včetně koncových zařízení. Ohlasy návštěvníků této expozice jsou využívány při propagaci digitálního televizního vysílání na Domažlicku a v dalších regionech České republiky tak, jak bude přechod na zemské digitální TV vysílání postupně realizován.



Sdělovací technika již v březnu letošního roku navrhla a na zakázku MI ČR spolu s městskými úřady Domažlic a Horšovského Týna, Okresní hospodářskou komorou a Svazkem Domažlicko realizovala informační expozici "Vítejte v digitálním světě !". Sdělovací technika pořádá ve spolupráci se Svazkem Domažlicko rovněž řadu seminářů pro orgány místní samosprávy v Domažlicích, Horšovském Týně a dalších obcích Domažlicka.

Sdělovací technika, spol. s r.o. je vydavatelem odborných časopisů a dalších publikací. Současně je pořadatelem odborných vzdělávacích akcí, seminářů a konferencí. Časopis se po celou dobu své téměř 55 historie zabývá problematikou elektroniky, telekomunikací a elektronických médií, soustřeďuje okolo sebe přední české odborníky z oblasti TV vysílání, komunikuje a ovlivňuje dění spojené s televizí.

Dr. Petr Beneš, šéfredaktor časopisu Sdělovací technika a majitel nakladatelství Sdělovací technika spol. s r. o. je známým popularizátorem procesu digitalizace. Časopis Sdělovací technika vede jako šéfredaktor již dvacet let. Od roku 1995 je rovněž viceprezidentem mezinárodní unie novinářů UIPRE (Union Internationale de la Press Electronique), která je tradičním partnerem významné mezinárodní výstavy spotřební elektroniky a elektronické zábavy IFA (Internationale Funkausstellung) v Berlíně. V roce 2004 se jako spoluautor podílel na přípravě a realizaci pořadu „Nastupuje digitální televize“, který v rámci programové série POPULARIS vyrobila pro vysílání České televize společnost HERAFILM Science Media.

V roce 2006 vydalo nakladatelství Sdělovací technika populárně naučnou publikaci Ing. Jiřího Bednáře, CSc "Digitální televize - populární průvodce technologií DVB-T", která seznamuje čtenáře populární formou fiktivního dialogu s digitalizací televize.

Dr. Petr Beneš





Reklama




Vybrané články