Quantcast

TV Prima získala licenci na druhý program - Prima Klub

| Tisk

logo Provozovatel české komerční TV Prima získal od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na posledním 12. zasedání, které se konalo v úterý 17. června 2008 dvě licenci pro nový program - Prima Klub. Jedna licence je určena pro kabelové a satelitní vysílání, druhá pro nastupující digitální pozemní vysílání.

RRTV udělila společnosti FTV Prima, spol. s r.o. licenci k provozování televizního vysílání šířeného prostřednictvím kabelových systémů a družice na 12 let pro program Prima Klub. Podle licence musí v prvním roce vysílat minimálně 12 hodin programu denně, ve druhém minimálně 16 hodin programu denně. Signál Prima Klub bude šířen prostřednictvím satelitu Astra na pozici 23,5°E přes satelitní platformu CS LINK. Program je již registrován pro kabelové sítě společnosti UPC Česká republika.

Český regulátor dále udělil stejnému subjektu licenci k provozování zemského digitálního celoplošného televizního vysílání programu Prima klub na dobu 12 let od právní moci rozhodnutí v časovém rozsahu jako je licenci pro satelitní a kabelové vysílání.

Prima Klub bude tématický kanál zaměřený na ženy. Podle dřívějších informací by měl nový program nabízet magazíny, soutěžní a diskusní pořady a dokumenty.



Termín startu kanálu Prima Klub není známý. Provozovatel stanice, společnost FTV Prima, musí zahájit vysílání nejpozději do 360 dnů od nabytí právní moci udělení licence, tj. nejdéle do poloviny roku 2009.

Vznik a start nových tématických kanálů je reakcí na probíhající přechod na digitální pozemní vysílání v České republice s cílem oslovit monotématickými kanály i úzké cílové skupiny. CME, provozovatel konkurenční TV Nova, již vedle plnoformátového programu provozuje filmový a seriálový kanál Nova Cinema a placený kabelový a satelitní kanál Galaxie Sport. Tématické kanály provozuje i veřejnoprávní Česká televize - vedle ČT1 a ČT2 i zpravodajský okruh ČT24 a sportovní ČT4 Sport.

redakce





Reklama




Vybrané články