Quantcast

PMC editor

| Tisk

Prudce narůstající neoficiální příjem programů nutí nejednu vysílací společnost zvláště v kódovacích systémech Irdeto, BetaCrypt, Seca/ Mediaguard, Viaccess či Nagravision k dalším opatřením, které by měly zabránit dalšímu neoficiálnímu příjmu signálů. Po častých změnách kódů, které ale vzápětí hackeři publikují na internetových stránkách, vysílacím společnostem nezbývá nic jiného než plošná výměna přístupových karet, které by měly být lépe zabezpečeny proti zneužití.

Někteří provozovatelé pay-tv s plošnou výměnou přístupových karet stále ještě vyčkávají, očekávají totiž, jak si s novými přístupovými kartami poradí hackeři a zda finanční prostředky, které investují do náročné výměny karet, budou mít vůbec smysl. Proto společnosti vymýšlejí všemožné způsoby, jak neoficiální karty "vyřadit ze hry". Úspěšný tah se povedl provozovatel polské pay-tv POLSAT CYFROWY, který na čas vyřadil neoficiální autoupdate karty.

Problém, který společnosti snad nejvíce trápí, je projekt DS9 a snad ještě více nejrozšířenější přijímač Humax IRCI-5400, ve kterém díky opatchovanému dekodéru Irdeto lze na jediné přístupové kartě přijímat programy až z pěti kódovacích systémů. Dodejme, že na trhu jsou i další přijímače s vestavěným dekodérem Irdeto, které lze opatchovat (Hyundai, BEC a další). Pochopitelně nelze zapomenout na moduly FreeCam2-018, které jsou vhodnou alternativou k výše uvedeným přijímačům s vestavěným Irdetem.

V poslední době, jak jsme již uvedli, vyměňují provozovatelé pay-tv (v Seca/Mediaguard, Viaccess) přístupové karty všem svým abonentům. Nové karty používají nový ident. Aby mohli abonenti nové karty ihned využívat, musí provozovatel vedle původně používaného identu zapojit i ident nový. A právě používání dvou identů způsobuje problémy s příjmem na neoficiálních kartách DS9, kdy se tyto programy nedaří dekódovat (typicky v současné době Nowa Cyfra+ na Hot Birdu). Jediným lékem jak tyto problémy vyřešit (u přijímačů Humax IRCI-5400) je nahrání nové tabulky PMC.

Novou tabulku PMC naleznete na našich stránkách v sekci DOWNLOAD. A jak se s tímto programem pracuje?

1. Klikneme na ikonu programu PMC-EDIT.

Tabulka PMC



2. Tím se nám zobrazí samotná utilitka PMC editor.

Tabulka PMC



3. Klikneme na tlačítko OPEN...
Tabulka PMC



4. ... a vybereme soubor CSV z disku.

Tabulka PMC



5. Otevře se nám tabulka s názvy programů, jejich Service ID (SID), CA-IDy, ECM PIDy a Identy. Kliknutím na tlačítko CHANGE můžeme data zvoleného řádku modifikovat. ADD ENTRY umožní vkládat další řádek (položku), DELETE ENTRY aktivní řádek smaže. Kliknutím na tlačítko SAVE soubor uložíme. V dalším řádku je tlačítko pro poslání informací do přijímače (SEND to IRD), nastavení sériového portu COM, přenosové rychlosti a tlačítka otevřít soubor (OPEN).

Tabulka PMC





6. Pro poslání tabulky PMC slouží tlačítko SEND to IRD. Předtím bychom měli příjímač s počítačem propojit pomocí null modem kabelu (u PC port COM1 a u STB rozhraní označené RS232). Přijímač vypneme tlačítkem STANDBY a klikneme na tlačítko SEND to IRD a zapneme přijímač...

Tabulka PMC



7. ...v ten okamžik by měl se zabarvovat informační proužek, který indikuje přenos dat.

Tabulka PMC


Po skončení přenosu začne na předním panelu přijímače blikat "end". Příjímač zapneme stisknutím tlačítka STANDBY na předním panelu. Vyzkoušíme zda nahrání nové tabulky pomohlo vyřešit příjem "problémových" programů.

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články