Quantcast

History HD na Skylinku již v češtině

| Tisk

logo Další program ve vysokém rozlišení začal mluvit česky. Na satelitní platformě Skylink vysílá s českým dabingem i program History Channel HD. Česká lokalizace rodiny kanálů History byl odstartována programem History v SD začátkem května letošního roku.

History Channel HD (History HD) vysílá odlišný obsah od SD verze History Channel. Stanice přináší výhradně pořady, které byly natočeny v HD formátu. Zájemce o historii po zajištění předplatného balíčků Multi a HD Plus získá přístup ke třem programům. Vedle dvou stanic History (SD, HD) může sledovat i program Viasat History.

Stanice History vlastní společnost The History Channel UK, což je společný podnik firem A&E Television Networks (AETN) a British Sky Broadcasting (BSkyB). Program je šířen v České republice, na Slovensku, Rumunsku, Maďarsku, Polsku a Slovinsku.

technické parametry příjmu:

satelit: Astra 1G (23,5 st. východně)
kmitočet: 12,109 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 9/10
norma: DVB-S2
modulace: QPSK
service ID: 5042
video PID: 4002
audio PID: 4162 (česky), 4242 (anglicky), 4322 (maďarsky)
kódování: CA CryptoWorks


dostupnost: karty Skylink
programová nabídka: HD PLUS

History Channel (SD, HD) přináší pořady o historii - faktografické a zábavní seriály, speciály a dokumenty - např. dějiny starověku, moderní dějiny, vojenskou hostirii a dějiny konfliktů, techniky a dopravy.

Program History Channel odstartoval v roce 1995 v USA. Nyní společnost provozuje programy The History Channel, The Biography Channel, Crime & Investigation Network a The History Channel HD.

Pro příjem HD nabídky HD PLUS je vedle karty Skylink a příslušného předplatného nutný i HD set top box a HD ready nebo Full HD televizor.

redakce





Reklama




Vybrané články