Quantcast

Nový hudební kanál Muzika CS startuje na Slovensku i v Česku

| Tisk

logo Na slovenský i český trh přichází nová hudební televize pod názvem Muzika CS. Jedná se o první televizní stanici zaměřenou na českou a slovenskou oldies muziku. Informoval o tom web Mediálne.sk.

Již nyní lze nový program naladit v IPTV sítích na Slovensku a v pondělí začne testovací vysílání na satelitu v rámci satelitní platformy Skylink na družici Astra 1G (23,5°E).

Nová stanice Muzika CS doplné portfolio CS TV, která již obsahuje dva programy Kino CS a Doku CS. Stanice Kino CS zaměřená na spíše starší české a slovenské filmy vznikla v listopadu 2009 rebrandingem původní programové služby Nostalgia. Televize Doku CS se věnuje českým, slovenským a československým dokumentárním snímkům. Program zahájil vysílání v lednu letošního roku. Obě stanice mají po 100 tisících abonentech v Česku a na Slovensku.

Film Europe, provozovatel stanice Muzika CS, se dohodl s operátory FiberTV a Magio. S dalšími vyjednává. Mezi ně patří i UPC.

K distribuci stanice využije Muzika CS satelitní platformu Skylink, kde se již vysílají i oba stávající kanály CS TV - Kino CS a Doku CS. V první fázi bude Muzika CS vysílat v testovacím režimu ve večerních, nočních a dopoledních hodinách na programové pozici Doku CS. Ten se vysílá na DVB-S2 transpondéru. Pro příjem divák potřebuje HD set top box a předplatné MULTI HD.

technické parametry:

satelit: Astra 1G (23,5°E)
kmitočet: 12,110 GHz
polarizace horizontální
SR: 27500
FEC: 9/10
norma: DVB-S2
modulace: QPSK
kódování (CA systém): CryptoWorks + Irdeto
přístupové karty: Skylink
vysílací čas: noc - dopoledne (Muzika CS), dopoledne, odpoledne a večer (Doku CS)



Muzika CS se hodlá zaměřit výhradně na česko-slovenskou hudební nostalgii zaměřenou všemi žánry populární a alternativní scény. Televize bude hrát klipy starší minimálně 10 let. Promo materály uvádějí, že televize přinese i záznamy z koncertů domácích hvězd a také filmovou hudbu.

Cílovou skupinou CS stanic jsou diváci starší 35ti let. Muzika CS hodlá také oslovit i teanegery. Televize investuje i do přepisů a revitalizuje archív. Využívá záznamy z televizí, agentur, filmových archívů a ústavů.

Balík CS TV v lokalizované podobě chce uvést i na dalším trhu. Polský trh je již vyčerpaný a proto se nabízí vstup na maďarské teritorium, kde je šance spustit filmový a dokumentární kanál.

V příštím roce se rozšíří nabídka tématických kanálů Film Europe o Europa Cinema. Půjde o mezinárodní kanál, který má být k dispozici ve 40 zemích Evropy. Zpočátku bude mít stanice knihovnu se 350 filmy.

redakce





Reklama




Vybrané články