Quantcast

Skylink: Více než 10 certifikovaných přijímačů Irdeto na trhu

| Tisk

logo Včera server parabola.cz přinesl přehled nejzajímavějších událostí roku 2010 na českém a slovenském satelitním trhu. V dnešním článku přinášíme zhodnocení událostí letošního roku a plány provozovatelů Skylink. Jaký byl rok 2010 a co od nového roku 2011 očekává Skylink? Jaromír Glisník, výkonný ředitel společnosti TradeTec, provozovatel služby, vše hodnotí v mikro rozhovoru pro web parabola.cz.

Parabola.cz: Jak hodnotíte rok 2010? Jaký byl pro Vaši platformu?

Jaromír Glisník, Skylink: Rok 2010 se Skylinku vydařil ve všech směrech. Upevnili jsme svou pozici lídra na česko-slovenském trhu satelitní televize, naše služby již využívá 1,3 miliónu domácností. Nad očekávání dobře se daří naší placené nabídce, počet předplatitelů se meziročně zdvojnásobil. Úspěšně pokračuje i náš projekt televizního vysílání ve vysokém rozlišení obrazu. Naši zákazníci již mají přístup k jedenácti HD programům a popularita HDTV dynamicky roste.

obrázek Co se Vám v roce 2010 povedlo realizovat a co jste už nestihli?

Podařilo se nám zprovoznit nový systém podmíněného přístupu, což v praxi znamená, že již od poloviny roku neprodáváme dekódovací karty systému CryptoWorks, jejichž podpora během dvou let skončí, ale nové dekódovací karty Irdeto. Na předvánočním trhu se objevilo přes deset různých satelitních přijímačů s dekodérem Irdeto, které prošly našimi testy a získaly značku Skylink READY. Jen je škoda, že se toto všechno nepodařilo alespoň o půl roku dříve. Ke prospěchu našich zákazníků i prodejců.



Co očekáváte od roku 2011?

Budoucí rok bude v Česku i na Slovensku ve znamení vypínání pozemských analogových vysílačů. Očekáváme, že tento proces, podobně jako v jiných zemích, povede ke zvýšené popularitě satelitního příjmu. Na rozdíl od pozemsky šířené televize je satelitní vysílání digitální již více než deset let. Satelit je ideální řešení digitálního příjmu pro domácnosti, které ocení vysokou kvalitu obrazu včetně HDTV, širokou nabídku programů a dostupnost kdekoli na území České republiky i Slovenska. Plány Skylinku s vypínáním analogových vysílačů velmi úzce souvisejí. Jsme připraveni se na tomto revolučním procesu aktivně podílet a očekáváme, že nám přinese mnoho nových zákazníků. Věříme, že překonání ekonomické krize vrátí do hry plány programových společností na lokalizaci HD programů a na spuštění nových projektů HDTV a že se tak naši zákazníci dočkají řady programových novinek z této oblasti.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články