Quantcast

Bulharská Satellite BG od 1. února z pozice 23,5E

| Tisk

logo Lucemburský satelitní operátor SES Astra dnes oznámil, že dochází k další expanzi jeho služeb ve střední a východní Evropě. SES Astra bude nově poskytovat služby z pozice 23,5°E pro bulharský trh.

Na družici Astra 3B (23,5°E) zahájí provoz bulharská direct-to-home (DTH) platforma pod názvem Satellite BG. Bude využívat celkem tři transpondéry pro poskytování televizního vysílání k domácnostem v Bulharsku.

Satellite BG zahájí komerční provoz 1.2.2011 a bude se skládat z více než 70 programů, včetně stanic ve vysokém rozlišení (HDTV) a také všech veřejnoprávních a komerčních programů z Bulharska. TV diváci, kteří budou mít zájem o služby Satellite BG budou potřebovat satelitní parabolu nasměrovanou na pozici 23,5°E, satelitní přijímač, příslušnou přístupovou kartu a předplatné.

Technické testy Satellite BG byly spuštěny v závěru minulého týdne. V provozu jsou tři DVB-S transpondéry, na kterých najde divák vedle pay-tv programů (CA CryptoWorks, Videoguard, Conax) i volně vysílané programy DSTV, BNT Sat a dočasně i Viasat Explorer.

technické parametry testů:

* Astra 3B (23,5°E), freq. 11,816 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK
* Astra 3B (23,5°E), freq. 12,051 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK
* Astra 3B (23,5°E), freq. 12,207 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK



Pozice 23,5°E je zavedená lokace pro střední a východní Evropu a země Beneluxu. Na této pozici poskytují svoje DTH služby CS Link a Skylink pro diváky v České republice a na Slovensku, dále Canal Digitaal a TV Vlaanderen v Beneluxu a také panevropský operátoři Viacom, Turner Broadcasting System, Discovery a Bloomberg. S duo LNB mohou diváci přijímat nabídku SES Astra z pozic 23,5°E a 19,2°E a využívat bohatou nabídku FTA programů z hlavní evropské pozice 19,2°E.

Norbert Hölzle, obchodní ředitel společnosti SES Astra k tomu říká: "Tato dohoda je naším vstupem na bulharský trh. Satellite BG je důležitý nový zákazník, který nám pomůže otevřít bulharský trh pro naše produkty a služby. Tato dohoda ukazuje, že Astra 23,5°E je jednou z nejatraktivnějších hot spotů pro celý region, umožňuje nám rozšířit dosah a vývoj naší nabídky."

Stefan Bonev, provozní ředitel Satellite BG uvedl: "Jsme velmi potěšeni, že jsme vstoupili do strategického partnerství se společností SES Astra. Satellite BG je nový DTH operátor s cílem etablovat se jako vedoucí poskytovatel na trhu v HD a 3D televize v Bulharsku. Rozhodli jsme se pracovat se společností SES Astra díky technickým zkušenostem a rychlému vývoji a optimálního pokrytí pozice 23,5°E."

O společnosti SATELLITE BG AD
Satellite BG AD je novou společností, jejímž hlavním produktem je satelitní vysílání typu DTH (Direct-to-home). Nabízený balík programů zahrnuje více než 60 kanálů ve standardním rozlišení a 12 kanálů v rozlišení HD. Satellite BG nabízí exkluzivní obsah, služby s přidanou hodnotou, vysokou kvalitu poskytovaných služeb a dobré vztahy se zákazníky.

redakce





Reklama




Vybrané články