Quantcast

TV Polar odstartovala v DVB-T multiplexu CDG

| Tisk

logo Ve třetím zemském digitálním multiplexu (MUX 3), který provozuje společnost Czech Digital Group (CDG), bylo dnes zahájeno vysílání regionální televize POLAR, největší soukromé televizní společnosti v Moravskoslezském kraji. Upoutávky na vysílání byly vysílány od 28.2.2012. Od pondělí 5.3.2012 vysílá pravidelný program.

TV POLAR je dalším regionálním zákazníkem společnosti CDG. Připomeňme, že pro střední Čechy šíří v této síti regionální TV Metropol, v západních Čechách TV ZAK, v Libereckém a Královehradeckém kraji TV GENUS. Regionální kanály doplňují multiplex 3 celoplošné kanály Prima LOVE a Rádio Proglas.

POLAR je jediným soukromým provozovatelem televizního vysílání v Moravskoslezském kraji, který šíří svůj program komplexním způsobem prostřednictvím digitálního terestrického vysílání (DVB-T), kabelovou sítí UPC (DVB-C + analog), digitálním kabelovým vysíláním IPTV a přes internetové zpravodajské portály a také prostřednictvím mobilních telefonů.

Nový program TV Polar je dostupný divákům v kraji Moravskoslezském a může jej sledovat 11 % obyvatel České republiky, což představuje více než 1,1 mil. diváků.

logoRozšíření programové nabídky MUX 3 potvrzuje vedoucí pozici zemského digitálního vysílání pro šíření TV programů a je velmi dobrou zprávou pro vývoj celého, dnes již plně liberalizovaného, televizního trhu v ČR. Vstupem dalšího zákazníka do třetího multiplexu jsme velmi potěšeni,“ říká Kamil Levinský, člen představenstva společnosti CDG. „V loňském roce jsme připravili zcela nové produktové portfolio pro MUX3 a zařadili jsme i regionální koncept tak, abychom zvýšili dostupnost tohoto multiplexu i pro menší a lokální televize. Nové produktové portfolio lépe odráží situaci na trhu a umožňuje vysílání za výhodných podmínek také menším subjektům, pro které bylo dříve pozemní vysílání finančně náročné,“ dodává Levinský.

Těší nás navázání spolupráce se společností CDG, která je dceřinou společností Českých Radiokomunikací a.s., protože pozemní vysílání nám zajišťuje vysoké pokrytí televizním signálem v Moravskoslezském kraji. Vysílání je tak dostupné pro velký počet televizních diváků,“ uvádí Jaroslav Korytář, jednatel společnosti POLAR.



Naši diváci se mohou těšit především na místní regionální pořady, včetně zpravodajství, publicistiky a magazínů,“ doplňuje Jaroslav Korytář.

Ke vstupu nové regionální televize do třetího multiplexu přispěly určitě i změny v produktové nabídce společnosti CDG, především již zmíněný regionální koncept, který je pro regionální TV stanice atraktivní. První stanicí, která začala svůj regionální program šířit v pozemním vysílání je TV Metropol, jejíž vysílání bylo zahájeno v Praze a Středočeském kraji v srpnu 2011. Další, kdo se k 15. lednu 2012 připojil k regionálnímu vysílání ve třetím multiplexu, je západočeská TV ZAK a od 2. února spustila své vysílání i TV GENUS, jejíž vysílání přijímají diváci v oblasti Libereckého a Královehradeckého kraje.

technické parametry příjmu TV POLAR:

vysílače: Ostrava – Hošťálkovice a Ostrava - Slezská
vysílací kanál: 48

redakce





Reklama




Vybrané články