Quantcast

ČT bude mít poprvé v historii studio přímo v dějišti olympiády

| Tisk

logo 48 hodin olympijského programu denně chystá veřejnoprávní televize ČT na programech ČT2 a ČT4. Olympijský program se bude skládat ze 468 přenosů a celkem 768 hodin olympijského vysílání. Vůbec poprvé bude mít ČT své olympijské studio přímo v dějišti olympijských her.

"Vysílání tak významné sportovní a společenské události, jako jsou olympijské hry, patří k základním předpokladům plnění veřejné služby. Česká televize jako tradiční vysílatel olympijských her nabídne i tentokrát bohatý vysílací program v kvalitě, kterou diváci od České televize očekávají," říká generální ředitel ČT Petr Dvořák.

První letní olympijské hry odvysílala tehdejší Československá televize z Říma v roce 1960 v rozsahu 35 hodin. Od her v Mexiku v roce 1968 se staly pravidlem rozsáhlé bloky živých přenosů. ČT doposud svým divákům zprostředkovala 12 letních olympijských her.

Vysílací studio ČT přímo v Českém olympijském domě v Londýně přinese divákům možnost interakce s fanoušky a umožní též zpovídat sportovce přímo v místě konání her.

Olympijské vysílání na kanálech ČT4 a ČT2 bude denně od 10:00 hodin do půlnoci. V noci a ráno se budou vysílat vybrané reprízy. "Přesný program vysílání olympiády v tuto chvíli nelze sestavit, protože je ve hře stále velké množství faktorů, které do skladby programu mohou zasáhnout třeba i den před zahájením olympijských her. Záležet bude hlavně na rozlosování postupových soutěží, jako je například tenis, stolní tenis a plážový volejbal, kde nelze určit přesný čas vysílání," říká šéfkomentátor ČT a autor olympijského projektu ČT 2012 Robert Záruba.



ČT zprostředkuje LOH z Londýna také on-line. "Připravili jsme celou plejádu projektů pro internet, sociální sítě či hybridní vysílání HbbTV," podotýká výkonná ředitelka ČT Nová média Pavlína Kvapilová. Půjde především o speciál na stránce ww.loh.cz. Vedle komplexního zpravodajství, výsledkového servisu, video sestřihů, nejzajímavějších momentů a reportáží přinese také strukturovaný program her, pohledy do zákulisí, soutěže a obsáhlou video sekci. Diváci v ČR budou moci sledovat nejen olympijské vysílání na ČT2 a ČT4 ale také navíc dalších osm exkluzivních video kanálů z jednotlivých olympijských sportovišť.

využito informací ČT

redakce





Reklama




Vybrané články