Quantcast

Trikolor TV roste. HD programy mají 250 tisíc abonentů

| Tisk

logo Ruská satelitní platforma Trikolor TV si získává stále vyšší oblibu u tamních domácností. Za pouhé dva měsíce od spuštění programového balíčku Trikolor TV Full HD, programů ve vysokém rozlišení, překročila k 4.10.2012 hranici 250 tisíc abonentů HD.

Podle prognóz britské analytické společnosti IHS Screen Digest dosáhne do konce roku 2013 jedna z největších ruských satelitních platforem 134 tisíc abonentů HD programů. Služba Trikolor TV Full HD tyto odhady překonala již nyní.

Podle statistik firmy je služba Trikolor TV Full HD nejpopulárnější v regionu Krasnodar se zhruba 29.500 zákazníky. Moskva je na druhém místě. HD programy Trikolor TV si zde abonuje 21.500 domácností. Na třetím místě je region Rostov se 13.900 domácnostmi. Populární je služba také v Dagestánu s více než sedmi tisíci klienty.

"Když jsme na konci srpna 2012 překročili s televizí ve vysokém rozlišení hranici 100 tisíc abonentů, potvrdila se správná volba a cenová politika," říká generální ředitel provozovatele Trikolor TV Alexander Makarov. "Dnes ve stejném období máme 2,5 krát více HD zákazníků a můžeme s jistotou říci, že poptávka po službě stále roste. Trikolor TV byl na ruském trhu přední platformou v SD a nyní také v HD segmentu," dodává.

Do konce roku 2013 provozovatel platformy očekává, že balíček Trikolor TV Full HD bude dostupný ve 3,9 milionech ruských domácnostech. Podle předpovědi IHS Screen Direct to umožní společnosti se posunout na druhou pozici v Evropě v počtu abonentů. O rok později má Trikolor TV Full HD mít 7 milionu abonentů, což má představovat první pozici v Evropě a patřit mezi tři největší poskytovatele HD obsahu na světě.



Balíček Trikolor TV Full HD nemá na ruském trhu konkurenci. Za pouhých 900 rublů ručně (cca 570 Kč) získá zákazník zhruba 160 programů, včetně populárních zahraničních stanic. V nabídce nechybí ani přes 20 programů ve vysokém rozlišení. A jaké mohou přijímat abonenti Trikolor TV programy v HD rozlišení? Řadu známých mezinárodních kanálů jako FOX HD, MGM HD, MTV Live HD, Nickelodeon HD, Discovery HD Showcase, Animal Planet HD, Trace Sports HD, Nat Geo Channnel HD, Nat Geo Wild HD, Mezzo Live HD, Fox Life HD, Travel Channel HD, Fashion One HD, Outdoor Channel a řadu místních programů jako Eda HD, Sport 1 HD, KHL HD, Izkušenie HD, Teleputešestvija HD, Kinopokaz HD, Kinopokaz HD2, HD Life a Expert HD.

Provozovatel Trikolor TV spustil balíček Trikolor TV Full HD dne 24.7.2012. Trikolor TV vysílá pro evropskou část Ruska z kapacit satelitů Eutelsat 36A a Eutelsat 36B (36°E) v systému podmíněného přístupu DRE Crypt.

redakce





Reklama




Vybrané články