Quantcast

Nova Cinema pro Skylink a CS Link: Konec na staré frekvenci

| Tisk

logo Nova Cinema, seriálový a filmový kanál společnosti CET21, dnes ukončil šíření na starém kmitočtu na satelitu Astra 3B (23,5°E). Pro sledování této stanice je nutné provést nové vyhledávání se zadáním nových parametrů.

Dnes tak skončilo zhruba 14 denní paralelní šíření Nova Cinema pro zákazníky satelitních platforem Skylink, CS Link a T-Mobile Televize. Během této doby si měli přeladit přijímat na novou frekvenci. O této změně parametrů byli diváci informováni tiskem ale i v elektronickém programovém průvodci (EPG) ale také vkládanou rotující textovou informací do obrazu Nova Cinema na vypínané pozici.

Důvodem přesunu Nova Cinema na nový kmitočet je rozhodnutí provozovatele CET21 využívat kapacitu u německé společnosti Media Broadcast. Uvolněná pozice po Nova Cinema najde již brzy své využití. Lucemburská mediální skupina M7 Group se dohodla s konkurenční mediální společností FTV Prima na šíření jejího nového dokumentárního kanálu Prima ZOOM. Ten odstartuje již 1.2.2013 ve 20:00 hodin a díky tomuto kroku získá první diváky bez nutnosti dalšího přelaďování satelitního set top boxu.

nové technické parametry - Nova Cinema:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 11,973 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 5/6
service ID: 14073
video PID 7310
audio PID 7320
CA systémy: CryptoWorks, Irdeto, Conax
přístupové karty: Skylink (DTH), CS Link (DTH), CET21 (pro kabelové operátory)

Media Broadcast na stejném kmitočtu šíří také programy Nova Sport a TV Fanda.

plánované technické parametry - Prima ZOOM:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 12,070 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500


FEC: 3/4
service ID: 13139
video PID 24
audio PID 25
CA systémy: CryptoWorks, Irdeto
přístupové karty: Skylink (DTH), CS Link (DTH)

Na kmitočtu 12,070 GHz bude umístěna téměř celá rodina kanálů FTV Prima - Prima COOL, Prima LOVE a nový kanál Prima ZOOM. Původní pozice Nova Cinema se nyní identifikuje jako NOVINKA a obsahuje rotující textovou informaci o přesunu Nova Cinema a startu Prima ZOOM.

redakce





Reklama




Vybrané články