Quantcast

Programy skupiny Nova v Přechodovém multiplexu 13

| Tisk

logo Programy televizní skupiny Nova naladí diváci i ve druhé generaci pozemního vysílání. Všech 5 bezplatných programů Novy se objevilo v DVB-T2 multiplexu PS13 u operátora Digital Broadcasting.

Společnost Digital Broadcasting doposud poskytovala distribuci programů na pozemní vysílače v rámci celoplošného DVB-T multiplexu 4 pro menší stanice - Nova 2, Nova Action a Nova Gold. Nově bude firma šířit i zbývající dva programy TV Nova a Nova Cinema prostřednictvím nastupujícího vysílání v DVB-T2.

aktuální nabídka DVB-T2 multiplexu PS13:
- RELAX
- REBEL
- TV Nova
- Nova Cinema
- Nova Action
- Nova 2
- Nova Gold

Přechodová síť 13 je nová vysílací DVB-T2 platforma společnosti Digital Broadcasting, která bude nyní postupně rozšiřovat své pokrytí území České republiky. Tento DVB-T2 multiplex doposud šířil programy RELAX a REBEL. Po dnešním rozšíření již divákům poskytuje celkem 7 programů.

Programy televizní skupiny Nova, podobně jako RELAX a REBEL, se vysílají v rozlišení 960x544 v novém video kodeku HEVC (H.265) a se zvukem ve formátu HE-AAC. Pro příjem je proto nutný televizor nebo set top box, který tyto formáty a standard DVB-T2 podporuje.



Diváci pozemního vysílání aktuálně nemusejí vyměňovat své televizory nebo set top boxy za nové. Vysílání celoplošných sítí v původním standardu DVB-T fungují v původním rozsahu.

Společnost Digital Broadcasting je provozovatelem nejenom Přechodového multiplexu 13 (PS13) ale i zmíněného celoplošného multiplexu 4. Vedle PS13 funguje v Česku i celoplošný DVB-T2 multiplex PS12 (Přechodová síť 12) od operátora České Radiokomunikace (ČRa). V této síti se vysílá celkem 15 televizních programů (TV Prima, Prima COOL, Prima LOVE, Prima MAX, Prima ZOOM, TV Barrandov, Barrandov Plus, Kino Barrandov, Barrandov Family, Óčko, Óčko Expres, Óčko Star, TV Noe, Šlágr TV a Šlágr 2.

redakce
parabola.cz
9.1.2018

redakce





Reklama




Vybrané články