Quantcast

ORF končí s kartami Irdeto a moduly pro karty

| Tisk

logo Rakouská veřejnoprávní ORF (Österreichischer Rundfunk) ukončila dodávku dekódovacích karet Irdeto a modulů CI+ pro karty pro příjem svých programů z populárního evropského satelitního systému Astra (19,2°E).

Tato změna se nyní dotkne výhradně nových zákazníků, kteří si pořídí bezkartový Irdeto CI+ modul ORF verze 1.2, jenž je na trhu od roku 2017, a již nemusí shánět žádnou přístupovou kartu. Toto řešení je výhodné i pro poskytovatele kryptovaných služeb, veřejnoprávní ORF, které tím odpadají problémy s aktivací a výměnou karet a moduly obecně zajistí vyšší zabezpečení do budoucna.

Stávající zákazníci nemusí nic řešit - nadále mohou sledovat své oblíbené programy na původních Irdeto modulech s dekódovací kartou po dobu životnosti karty, která je 5 let.

ORF v současnosti nabízí dva produkty - ORF DIGITAL SAT a ORF DIGITAL DIREKT. Zatímco v prvním případě je služba určena pro zákazníky s běžnými Irdeto CI+ moduly a dekódovací kartou ORF, druhá nabízí příjem přes popisovaný bezkartový Irdeto CI+ modul. ORF podpořila výměnu starších modulů v domácnostech za novější bezkartové a nabídla zákazníkům bezplatnou registraci zakoupeného nového modulu pro ORF DIGITAL DIREKT za původní modul s kartou ORF.



Bezkartové Irdeto CI+ moduly i původní Irdeto CI+ moduly s kartou umožňují příjem programů ORF ze satelitu. Konkrétně programů ORF eins, ORF2, ORF III, ORF Sport+ v HD rozlišení a také privátní programy ATV (HD), ATV2, Puls4 a ServusTV Österreich (HD) a to bez měsíčních poplatků. Modul (karta) funguje 5 let po aktivaci. Po pěti letech bylo nutné kartu vyměnit za novou. Vzhledem k ukončení prodeje přístupových karet je zapotřebí pořídit bezkartový přístupový modul.

Vedle bezkartových a kartových Irdeto modulů ORF mohou diváci přijímat výše uvedené programy také prostřednictvím jiných satelitních služeb - německé Sky a rakouské platformy HD Austria.

redakce





Reklama




Vybrané články