Quantcast

Trojka na kapacitě Slovak Telekomu

| Tisk

Třetí televizní okruh slovenského veřejnoprávního vysílatele RTVS (Rozhlas a televize Slovenska) má již vyhrazenou programovou pozici na kapacitě společnosti Slovak Telekom. Zákazníci operátora budou moci sledovat program od svého spuštění.

Testovací signál stanice Trojka se objevil v DVB-S2 multiplexu společnosti Slovak Telekom na kmitočtu 12,054 GHz v MPEG-4 v SD rozlišení (720x576) se zvukem ve formátu AAC. Ve stejném multiplexu se také vysílají i ostatní televizní služby RTVS - Jednotka HD a Dvojka HD.

Kanál Trojka je na kapacitě společnosti Slovak Telekom kryptován systémy Conax (CAID 0B1C) a Nagra MA (CAID 1882 a 1886), tedy pro potřeby karet Magio Sat a Nová Digi TV SK. Testovací vysílání je možné sledovat i s kartou Nová Digi TV CZ.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Testovací signál programu Trojka

RTVS chystá spuštění oficiálního vysílání Trojky na 22.12.2019 na šestou hodinu ranní. S ohledem na blížící se vánoční svátky a zajištění bezproblémového startu u televizních operátorů přichystal veřejnoprávní vysílatel testovací signál Trojky, který obsahuje logo programu.

Trojka je obnovený třetí program RTVS. Nová Trojka bude mít ale jinou cílovou skupinu - program bude čerpat z bohatého archívu pořadů, který vzniká od založení STV. Vysílání bude cílit především na seniory ale i ostatní diváky, kteří vyhledávají starší pořady STV.

Trojka bude vysílat 24 hodiny denně ve dvou programových blocích. Diváci se mohou těšit na dokumenty, hudební pořady, inscenace a seriály.

technické parametry


satelit: Thor 6 (0,8°W)
kmitočet: 12,054 GHz
polarizace: horizontální
SR: 30000
FEC: 3/4


norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

Trojka
service ID: 1014
video PID: 1402
audio PID: 1403 (AAC, slovensky)
CA systém: Conax (CAID 0B1C), Nagra MA (CAID 1882, 1886)

redakce





Reklama




Vybrané články