Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: freeSAT by Skylink

Není signál na HD programech Freesat

Zdravím, prosím moc o radu, vzala jsem si předladěný a funkční příjamč z jednoho domu do jiného. Zde jsem podle ČT 24 nastavila parabolu na Freesat, síla signálu cca 70%. Ale bohužel mi jedou na novém místě jen SD programy. Na všech HD programech mi to ukazuje "není signál". Přičemž na původním místě hraje vše OK. Nemáte nápad, čím to může být? Díky moc za Vaše nápady.

xmacka
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 45
Stránka: 1 2 3 [ 4 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 76
Odpověď v diskusním vlákně
 

Zdravím Xmacko,

už jsem se zmínil o podobném mém problému, HD vysílání na 12 054MHz obtížně naskakovalo, nyní jsem zjistil pomocí měřicího přístroje PROMAX-Prodig5 ,že rušení vniká do kabelu od LNB, mám tam obyčejný koax s tlumením asi 80dB.Na kousku drátu připojeného k měřáku se mi objevil ve spektru parazitní kmitočet 1457 MHz, což je ten, který se míchá do satelitní mf (12057-10600).Takže musím vyměnit přívodní koax za např.Digi 90CU, který má stínění 100dB. Bydlím na panelovém sídlišti a anténami mobilních operátorů jsem obklopen ze všech stran, tak ani nebudu zjišťovat, odkud to jde.Tento přijímač v Jizerských horách funguje na 60cm parabolu bez problémů i na jakýkoliv koax.A pokud technik neumí měřit , nebo nemá potřebné vybavení, neudělá nic. Z parametrů jsou nejdůležitější výkon a C-BER,vyjadřující chybovost po korekci.
Freesat má na 60cm parabole obvykle C-BER hodnotu okolo 1x10-3, což je postačující rezerva. Doufám, že jsem ostatní čtenáře příliš nenudil.Zdar lovcům satelitů.

printel
Registrace: 8/2012
Příspěvků: 3
Stránka: 1 2 3 [ 4 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 76
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra