Quantcast

HD+ od listopadu. Předplatné 50 euro ročně

| redakce | tisk

Nová německá HD platforma HD+ odstartuje 1. listopadu 2009 s programy RTL HD a Vox HD. První rok mohou tyto stanice diváci přijímat zdarma, pak za poplatek 50 euro ročně. HD Plus, dceřiná společnost SES Astra, rozšíří nabídku programů ve vysokém rozlišení začátkem příštího roku.

Od ledna budou součástí HD+ také programy Sat.1 HD, Pro Sieben HD a kabel eins HD. Platforma HD+ je otevřena dalším televizním subjektům, kteří chtějí šířit programy na této kódované platformě.

V době startu HD+ budou na trhu první HD set top boxy certifikované pro příjem této platformy - budou opatřeny logem HD+. Vedle komerčních HD programů může divák s přijímačem sledovat i nekódované HD programy z Astry - Das Erste, ZDF a Arte a řadu dalších digitálních programů z flotily Astry.

Divák může s certifikovaným přijímačem sledovat nabídku HD+ po první rok zcela zdarma - smlouva nebo poplatek není nutný. Po prvním roce sledování je nutné zaplatit roční poplatek ve výši 50 euro.

Do konce roku se objeví šest satelitních přijímačů pro HD+ od výrobců Humax, Technisat, Technotrend, Görler a Videoweb. Společnost HD Plus GmbH bude podporovat nový standard CI Plus a moduly. Televizory výrobců jako je Loewe, Metz, Samsung a Sony osazené CI Plus jsou vhodné pro HD+.

zdroj: infosat





Reklama




Vybrané články