Quantcast

ABS koupil Mabuhay Satellite

| redakce | tisk

Satelitní operátor Asia Broadcast Satellite (ABS) koupil společnost Mabuhay Satellite Corp (MSC) založenou na Filipínách. Podmínky kontraktu nebyly zveřejněny a podléhají schválení antimonopolními úřady. MSC provozuje satelit Agila 2.

Družici Agila 2 zhotovila a dodala společnost Space Systems/Loral. Družice byla vynesena v srnu roku 1997 a má 24 transpondérů v C pásmu a 6 dalších s rozšířeným pokrytím Asie od Indie až po Filipíny, Japonsko a Indonésii a spot beam. Satelit má také 24 transpondérů v Ku pásmu pokrývající Filipíny, Tchaj-wan a Hong Kong pro šíření TV programů DTH a VSAT služeb.

ABS je rychle rostoucím satelitním operátorem, který provozuje ABS 1 a ABS 1A na pozici 75°E a signálem pokrývá 4/5 světové populace od Asie, SNS, Středního Východu až po většinu území Afriky a východní Evropy.

V červenci letošního roku ABS koupila družici KoreaSat 2 (vynesena v lednu 1996), která byla přesunuta na pozici 75°E a přejmenována na ABS 1. V červnu 2009 satelitní operátor objednal novou družici ABS 2, kterou Space Systems/Loral dodá v roce 2012. Vynese ji Arianespace.

zdroj: Rapid TV News





Reklama




Vybrané články