Quantcast

V kabelové UPC běží programy AXN bez výpadku

| Martin Vyleťal | tisk

Největší tuzemský kabelový operátor UPC Česká republika nemá v digitální kabelové síti UPC Digital problémy se šířením programů AXN, AXN Crime a AXN Sci-Fi po havárii satelitu Eutelsat W2 (16°E). Ten doposud nešíří programy Sony Pictures International.

"V digitální tv vysíláme AXN a další programy ze satelitu Eutelsat 16A a v DTV tedy programy běží," řekl webu parabola.cz František Malina, tiskový mluvčí společnosti UPC. V případě analogové kabelové distribuce situaci UPC prověřuje a případně přenastaví hlavní stanice na novou pozici (frekvenci).

Sony Pictures využívá k distribuci signálů různých mutací programů AXN a dalších stanic satelit Eutelsat W2 (16°E) a paralelně i Eurobird 16A (15,8°E), na který postupně přechází a kabelové a satelitní operátory upozorňuje na nutnost přeladění. Operátoři, kteří již přeladili nemají nyní problém s distribucí stanic AXN s českým dabingem. Satelit Eurobird 16A funguje bez výpadků.

Podle dostupných informací se v současné době řeší přeladění kanálu AXN Central Europe na platformě UPC Direct. Problém by měl být odstraněn v nejbližší době.

Výpadek Eutelsat W2 odstřihl od distribuce i česko-slovenskou verzi módního kanálu Fashion TV.

V době publikování tohoto textu již řada transpondérů na W2 opět fungovala. Multiplex Sony Pictures ještě nebyl v provozu.





Reklama




Vybrané články