Quantcast

Novým generálním ředitelem ČT je Petr Dvořák

| redakce | tisk

Rada ČT zvolila na svém dnešním zasedání novým generálním ředitelem České televize Petra Dvořáka. Od patnáctičlenné rady dostal celkem 12 hlasů. Dvořák bude veřejnoprávní televizi šéfovat šest let.

Dvořák byl po prvním kole favoritem a dostal 13 hlasů, druhý v pořadí Chudárek hlasů sedm. Ve druhém kole zvítězil kandidát, který dostal 10 a více hlasů.

Mezi finalisty byli současný výkonný ředitel zpravodajství Roman Bradáč, bývalý ředitel Novy Petr Dvořák, bývalý výkonný ředitel hudební stanice Óčko Hynek Chudárek, bývalý marketingový ředitel Primy a současný marketingový šéf Dopravních podniků hlavního města Prahy Jan Svoboda a prezident Česko-německé obchodní a průmyslové komory Radomír Šimek.

Podle nového šéfa ČT Petra Dvořáka je sledovanost jen jedním z kritérií podle kterých by se ČT měla řídit. Před radou ČT vysvětlil význam dětského vzdělávacího kanálů, který mohou vyrábět lidi, kteří již pro děti nyní v ČT produkují. Kritizoval hlavní zpravodajskou relaci Události ČT. Šanci by měl dostat nový tým.

zdroj: ČT, Právo





Reklama




Vybrané články