Quantcast

Rusko přejde na DVB-T2

| redakce | tisk

Vládní komise v čele s místopředsedou vlády Igorem Šuvalovem schválila přechod Ruska na nový přenosový standard DVB-T2. Politici se rozhodli vytvořit infrastrukturu pro DVB-T2 síť interaktivní televizi s množstvím dalších funkcí, včetně přístupu k elektronických veřejných služeb a komunikační systém pro případ nouze.

V osmi městech Ruska jsou vytvořeny speciální zóny pro testování služeb. V plánu je také testování doplňkových informačních služeb. Experimenty se uskuteční ve Vladivostoku, Khabarovsku, Kaliningradu, Kursku, Kazani, Soči, Petrohradu a Moskvě.

DVB-T2 (Digital Video Broadcasting - Second Generation Terrestrial) je standard digitální terestrické televize DVB-T druhé generace. Je schopen zvýšit kapacitu multiplexu o minimálně 30 procent ve srovnání s DVB-T při využití stejné infrastruktury a zdrojů rádiových kmitočtů. Již 21. ledna 2011 ruský premiér Vladimír Putin schválil plán na využívání kmitočtů pro vývoj pokročilých technologií v Ruské federaci. Podle tohoto dokumentu je plánované zavedení DVB-T2 na rok 2015.

Jednání vládního výboru předsedy Igora Šuvalova, který se věnuje rozvoji digitálního zemského TV vysílání, se konalo 22. září 2011. Politici se pak rozhodli, že všechny nově vytvoření terestrické sítě již budou pracovat ve standardu DVB-T2. V oblastech, kde již funguje DVB-T2, se vypracuje plán na přechod na nový formát.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články