Quantcast

Eurosport 2 pro Nizozemí z pozice 13E

| redakce | tisk

20. října 2011 se na transpondéru č. 2 satelitu Hot Bird 9 (13°E) objevila programová pozice ESP2 Dutch, která je přípravou na start holandské jazykové verze stanice Eurosport 2 v mezinárodní verzi.

Stanice vysílá na kmit. 11,240 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK. V současné době je k dispozici pouze audio track v angličtině (audio PID 2823). Zapojení holandského komentáře Eurosport 2 je zřejmě otázkou několika příštích dní.

Na uvedeném kmitočtu se vysílají dvě verze Eurosport 2 - mezinárodní verze a NEE (North East Europe) určená pro země severní a východní Evropy. Obě verze na transpondéru používají virtuální programové pozice zvlášť s každou jazykovou verzí.

Eurosport 2 je mezinárodní verze vysílající v angličtině, řečtině, ruštině, portugalštině, turečtině, němčině, srbštině a brzy také v holandštině.

Eurosport 2 NEE je k dispozici v angličtině, polštině, srbštině, češtině, dánštině, ruštině, švédštině, maďarštině, rumunštině a norštině. Dále je zde ID bulharské verze ale bez lokálního zvuku.

Kanál Eurosport 2 má dvě verze z důvodu vysílacích práv k některým sportovním událostem (zejména kvůli přenosům z německé fotbalové Bundesligy).

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články