Quantcast

Francie končí s analogovým satelitním vysíláním

| redakce | tisk

Ve Francii končí analogové vysílání na satelitu. K 29.11.2011 bude ukončeno šíření komerčních i veřejnoprávních programů v analogové distribuci na družici Atlantic Bird 3 5°W).

K uvedenému datu skončí analogové vysílání stanic M6 (freq. 12,552 GHz, pol. V), France 2 (freq. 12,564 GHz, pol. V), France 5 / Arte (freq. 12,606 GHz, pol. V), TF1 (freq. 12,690 GHz, pol. V) a France 3 (kmit. 12,732 GHz, pol. V).

Výše uvedené programy budou od konce listopadu dostupné na satelitu jen v digitální kvalitě prostřednictvím platforem TNTSAT (Astra, 19,2°E) a FranSat (Atlantic Bird 1, 5°W). V obou případech je signál kryptován systémem Viaccess. Ve druhém případě nemusí divák přenastavovat svoji parabolu - vymění jen set top box opatřený přístupovou kartou.

S přechodem na digitální vysílání získají diváci FranSat a TNTSAT přístup ke všem bezplatným kanálům vysílaných v tamních DVB-T sítích, navíc přístup k neplaceným veřejnoprávním, tématickým a regionálnáím programům jako BFM Business, DEMAIN, France 2, France 3, France 5, FRANCE Ô, Imed TV, KTO - TV Catholique, LCP - La Chaine Parlementaire, Mirabelle TV, Normandie TV, NRJ Paris, TeleGrenoble Isere, TLP, TMC (Télé Monte Carlo), TV 8 Mont Blanc, TV5 Monde Europe FBS a Vosges Television.

Analogové satelitní přijímače po vypnutí analogových signálů na AB3 na nějakou dobu najdou své další využití - pro příjem německých programů na satelitním systému Astra, pozice 19,2°E. Zde analogové šíření skončí nejpozději 30.4.2012.

zdroj: infosat





Reklama




Vybrané články