Quantcast

13E: Deejay TV skončil jako FTA kanál

| redakce | tisk

Italská hudební televize Deejay TV ukončila volné vysílání na satelitním systému Eutelsat Hot Bird na orbitální pozici 13°E. Na pozici FTA kanálu Deejay TV se nyní vysílá italská hudební televize Virgin Radio TV.

Deejay TV vysílal FTA na satelitu Eutelsat Hot Bird (13°E), na kmitočtu 10,949 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4 na kapacitě společnosti Globecast. Toto vysílání bylo ukončeno a dnes je na pozici Deejay TV šířena televize Virgin Radio TV, která je nyní dostupná na dvou frekvencích.

Virgin Radio TV je na freq. 10,949 GHz šířena v horší technické kvalitě - v rozlišení 480x576 se zvukem v kvalitě 192 kbits. Na původních parametrech (11,541 GHz, pol. V, SR 22000, FEC 5/6) je technická kvalita této televize mnohem lepší - obraz 720x576 a zvuk 256 kbit/s.

Deejay TV byla před 2 měsíci na nové frekvenci zakódována a dostupná zpočátku jen pro abonenty Sky Italia (CA NDS Videoguard). Později byl připojen i systém podmíněného přístupu Nagravision a stanici mohou přijímat i diváci FTV (free to view) platformy TivúSat.

Deejay TV je národní hudební síť patřící Elemedia S.p.A., která odstartovala v roce 2002 jako neplacený kanál. V roce 2003 se stala součástí nabídky placené televize Sky Italia. O šest let později došlo k relaunchu a na trhu se představila ve dvou mutacích - pro abonenty Sky Italia jako myDeejay a pro diváky neplaceného vysílání jako Deejay TV na místě původní All Music.

Virgin Radio Television přináší rockovou hudbu a její různé žánry (například rock and roll, alternativní hudbu). Ve vysílání rotují videoklipy jak staršího data, tak i novější (od 70. let minulého století po dnešek).





Reklama




Vybrané články