Quantcast

CME podniká zásadní kroky ke snížení dluhového zatížení

| redakce | tisk

Společnost Central European Media Enterprises Ltd. oznámila finanční výsledky za období tří měsíců končící dnem 31. března 2012. Čisté výnosy za období tří měsíců končící dnem 31. března 2012 činily 167,4 mil. USD v porovnání s 172,8 mil. USD ve stejném období v r. 2011.

OIBDA za období tří měsíců končící dnem 31. března 2012 činila 14,1 mil. USD v porovnání s 14,2 mil. USD za první čtvrtletí v r. 2011. Provozní ztráta za období tří měsíců končící dnem 31. března 2012 činila (10,3) mil. USD v porovnání s (7,7) mil. USD v r. 2011.

Čistá ztráta přiřaditelná akcionářům společnosti CME Ltd. za dané čtvrtletí končící dnem 31. března 2012 se zlepšila o 7,7 mil. USD na (13,4) mil. USD v porovnání s (21,1) mil. USD za stejné období v r. 2011. Plně zředěná ztráta přiřaditelná akcionářům společnosti CME Ltd. na akcii za dané čtvrtletí končící dnem 31. března 2012 se zlepšila o 0,12 USD na hodnotu (0,21) USD v porovnání s (0,33) USD za období končící dnem 31. března 2011.

Adrian Sarbu, prezident a generální ředitel (CEO) společnosti CME, uvedl: “S podporou našich dvou největších akcionářů, společnosti Time Warner a Ronalda Laudera, podnikáme zásadní kroky ke snížení našeho dluhového zatížení. Tyto kroky spolu s plánovaným rozšířením výnosů z placených služeb umožní budoucí růst CME. Naší prioritou v roce 2012 je udržet si prvenství ve sledovanosti a tržním podílu, zvyšovat ukazatel OIBDA a dosáhnout kladného peněžního toku.“

Společnost CME je mediální a zábavní společnost provozující přední televizní stanice v šesti zemích střední a východní Evropy s celkovým počtem obyvatel přibližně 50 milionů. Televizní stanice společnosti CME se nacházejí v Bulharsku (bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady a Ring.bg), Chorvatsku (Nova TV, Doma a Nova World), České republice (TV Nova, Nova Cinema, Nova Sport a MTV Czech), Rumunsku (PRO TV, PRO TV International, Acasa, Acasa Gold, PRO Cinema, Sport.ro, MTV Romania a PRO TV Chisinau Moldova), na Slovensku (TV Markíza a Doma) a ve Slovinsku (POP TV, Kanal A a placený kanál POP NON STOP). Televizní stanice společnosti CME doplňuje společnost Media Pro Entertainment, naše divize na výrobu a distribuci obsahu, a dále divize Nová Média (New Media), která provozuje Voyo, tj. panregionální službu video-on-demand.

Akcie společnosti CME jsou obchodovány na burze v New Yorku (NASDAQ) a na pražské Burze cenných papírů pod burzovním symbolem „CETV“.

zdroj: CME





Reklama




Vybrané články