Quantcast

Slovak Sport TV odstartuje do několika týdnů

| redakce | tiskobrázek k článku: Slovak Sport TV odstartuje do několika týdnů

Nová slovenská sportovní stanice Slovak Sport TV zahájí testovací vysílání v řádu několika týdn. Během června by se měla objevit na satelitní platformě Skylink. Slovak Sport TV bude provozovat nitranská Central TV.

Slovak Sport TV bude v nabídce Skylink pravděpodobně v MPEG-4 v SD rozlišení. Tvrdí to předseda představenstva společnosti M77 Group Jaromír Glisník.

Cílem managementu Slovak Sport TV je vysílat v HD rozlišení pro co největší skupinu televizních diváků. "Každý operátor bude mít k dispozici HD signál, ale nemůžeme ovlivnit, v jaké podobě ho nabídne svým abonentům. S platformou Skylink jsou jednání dlouhá právě pro to, že chceme vysílat v HD rozlišení. Snažíme se vyjednat co nejlepší podmínky, abychom mohli zahájit vysílání na satelitu v HD v MPEG-4 o datovém toku 8 Mbits," řekl webu RadioTV.cz Robert Greguš, ředitel stanice.

Provoz Slovak Sport TV bude financován z reklamy, z plateb od operátorů a na provozu se mají finančně podílet i sportovní svazy, které musí z utkání slovenské reprezentace zajistit televizní přenos.





Reklama




Vybrané články