Quantcast

UPC DTH začalo testovat kódování Digi TV

| redakce | tisk

Lucemburská mediální skupina UPC DTH zřejmě brzy začne spolupracovat s konkurenčním operátorem RCS/RDS, provozovatelem mezinárodní služby Digi TV. Společnost UPC DTH, která v Česku a na Slovensku provozuje platformu freeSAT, zahájila technické testy s kódováním patřící Digi TV.

K rumunskému programu Pro TV International na kmitočtu 12,034 GHz připojila systém podmíněného přístupu Nagra Media Access (Nagravision) s CAID 1802. Jde o jeden ze dvou systémů Nagra MA, který patří systému a kartám konkurenčního operátora Digi TV

Podobné testy provedla již koncem srpna letošního roku i RCS/RDS u programu TVR Cultural na družici Intelsat 10-02. K program přidala systém Conax patřící kartám platformy Focus Sat, kterou stejně jako freeSAT by UPC Direct provozuje UPC DTH.

Případná spolupráce obou mezinárodních platforem může být cestou ke snižování nákladů za distribuci programů ale i příležitostí pro rozšíření nabídky o další stanice.

technické parametry - Pro TV International z kapacity UPC DTH:

Thor 6 (0,8°W), freq. 12,034 GHz, pol. V, SR 28000, FEC 7/8, DVB-S/QPSK

UPC DTH a RCS/RDS doposud nespolupracují. Některé programy jsou na pozici 0,8°W zakódované pro karty obou poskytovatelů. Vysílají se ale na kapacitách třetích stran.





Reklama




Vybrané články